Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

JIK JAS dubbla seriesegrare

16 mars 2022 16:57
J–ALLSVENSKAN

Under förra veckan stod det klart att JIK:s talangfabrik fortskrider med succé då både JAS Herr och Dam vann sina respektive serier. "Vi är stolta över att ha vunnit båda våra JAS-serier på herr- och damsidan, men vi är inte nöjda än," säger Felix Bernhardsson.


Jönköpings IK:s talangfulla spelare i JIK JAS på både herr och damsidan vann sina respektive serier. Vilket visar att JIK:s talangfabrik fortsätter att producera fantastiska spelare. Men det står fortfarande viktiga platser på spel för lagen. Vi lyssnade med Felix Bernhardsson om framgången.

– Det är bara seriesegern som är säkrad och nu krävs två segrar i playoff för att ta oss vidare till innebandyfesten dit de 16 bästa lagen går. Det är med andra ord väldigt många lag kvar i leken fortfarande, säger Felix och fortsätter:

– I onsdags förra veckan stod det klart att vi stod som seriesegrare i årets upplaga av JAS grupp G, efter att ha bortaslagit KFUM Jönköping i en tight tillställning som slutade 6-5 i vår favör. Den här säsongen har motståndet varit tuffare än någonsin i vår grupp, så att stå som seriesegrare i en grupp med bl.a. Växjö, Kalmarsund och CL98 är en stark bedrift från vår sida. Nyström och Hult har tagit stora roller i SSL-laget och därmed missat större delen av JAS-säsongen, men det är bredden som har gjort oss starka i år. Det är alltid någon som tar sig an nyckelspelarrollen och ser till att vinna matcher åt oss, oavsett vilken trupp vi åker med. Min uppfattning av våra konkurrerande lag är att de förlitar sig på enstaka nyckelspelare samtidigt som vi har en betydligt bredare trupp än de flesta lagen, även om vår spets givetvis är helt fantastisk den med. När vi kliver in i playoff nästa vecka förlängs matcherna genom effektiv tid, och det kommer gynna vår breda trupp på så sätt att vi orkar hela matcher när andra lag tvingas att matcha tufft på sina bästa spelare från start, säger Felix och avslutar:

– Vi är stolta över att ha vunnit båda våra JAS-serier på herr- och damsidan, men vi är inte nöjda än. Det är nu resan börjar mot dubbla innebandyfester och två lag som får chansen att slåss om medaljer i Uppsala.