Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Om oss

Jönköpings Innebandyklubb, eller JIK som klubben kallas i folkmun, har anor sedan innebandyns födelse. Klubben bildades den 9 mars 1985 efter en sammanslagning av Jönköpings då bästa klubbar, SMU Immanuelskyrkan och Munksjöskolan.

Den ikoniska lagfärgen kom till på ett något annorlunda sätt. Vid sammanslagningen var viljorna starka i de två Jönköpingslagen. Till slut fick varje spelare klippa ut en färgad tygbit som samlades i en hög. Därefter kastades högen upp i luften och den tygbit som först kom ner valdes. Det blev rött och resten är historia.

Vi har ca. 650 medlemmar och är därmed en av Smålands största innebandyklubbar.

JIK meriter är;

  • tre SM-silver (1986, 1988 och 1990)
  • fyra SM-brons (1987, 1991, 1992 samt 2006)
  • SM-kvartsfinal 1993-95, 1999-05
  • JSM-guld 2000, 2015, 2016 & 2017 (enda klubb i Sverige som klarat en trippel) 

och med en mängd turneringsvinster på meritlistan är man ett av landets mest framgångsrika klubbar vilket visar sig i maratontabellen.

Här är JIK:

  • 3:a (av 108) i maratontabell herr med 23 säsonger och 528 matcher i högsta ligan
  • 20:e plats (av 105) med 12 säsonger och 249 matcher i högsta ligan

JIKs visioner och verksamhetsidé

JIK vision och verksamhetsidé Vår vision är att alltid ligga i framkant nationellt och internationellt med vår elit inom Herr/Dam och breddinnebandy inom Junior/Ungdom.

Vår verksamhetsidé – innebandy för alla – bygger på en stabil organisation inom alla områden; sportsligt, ekonomiskt och socialt. JIK ska aktivt arbeta för en utveckling av innebandyn genom att förebygga och motverka doping samt alla former av diskriminering och exkludering.

Innebandy för alla betyder att vi organisera barn och ungdomar i olika grupper i vår breddverksamhet och att vi organiserar både dam- och herrjuniorer samt seniorer i vår elitverksamhet. Utöver dessa så ingår vår parasport, och vi har ambitioner om att bredda vår verksamhet ytterligare med nya seniora grupper för vuxen- och veteranmotion.

Till vår verksamhet är alla välkomna!

JIK 2016/17 & IDAG

Säsongen 2016/17 blev historiskt för JIK.


Det var första säsongen som vi bedrev verksamheter i två föreningar. Vår systerförening JIK Ungdom hade blivit verklighet och gav oss stora möjligheter att erbjuda alla lovande ungdomar och juniorer bättre träning och matchspel. Vi ställde upp med Dam och Herrlag i Allsvenskan, Div 2 och div 4 samt lag i juniorseriespel.

JIK växer och närmar sig antalet 700 medlemmar.

Vi hade en extrem framgång och förutom att både Dam- och Herrlag tog steget upp till SSL igen så nådde JIK framgångar på alla serienivåer och tog steget upp till Div.1 och upp till Div 3. Vårt JIFA (Innebandy För Alla) vann sin serie, JAS HJ18 vann JSM för tredje året i rad, JAS DJ18 kom på en tredjeplats och många av våra ungdomslag nådde stora framgångar i turneringar samt regionala serier.

JIK tilldelas som ett kvitto på vår verksamhets framgångar i både elit och bredd, för andra gången, årets bästa innebandyklubb 16/17 av Smålands Innebandy Förbund.

JIK´s framgångar var starkt bidragande när Sveriges Television korade Jönköping till vinnare av Sveriges Idrottsstad 2017. Arbetet framför oss slutar inte här utan klubben tar nya tag mot nya mål, vi hoppas att du vill vara med på resan. JIK arbetar långsiktigt med att utveckla vår bredd (barn/ungdom) och vår elit (junior/senior) samtidigt som vi ökar vår verksamhets tillgänglighet för nya grupper i vårt samhälle.

JIK – innebandy för alla!