31 Mar 1 match

JIK Dam fortsätter vinna – Fröjered nästa!

14 januari 2023 19:07
EFTER MATCH

Dubbelhelgen började bäst. 6-3-seger borta mot Lockerud Mariestad – ett av topplagen i Allsvenskan Västra. "Vi var riktigt smarta idag", säger tränaren Andreas Thern.

_Bilden: JIK Dam efter lördagssgern mot Lockerud i Mariestad. _

JIK spelade utmärkt och skaffade sin en 4-0-ledning. I tredje perioden blev det ändå lite skakigt när Lockerud tog ut målvakten tidigt och närmade sig till 4-3, men med målvakten fortfarande ute kunde Greta Koponen och Nelly Flodin avgöra i tom bur fram till 6-3.

– Ja, det gick fort där, men jag är galet imponerad av hur vi löser det. Vi var riktgt bra i 60 minuter idag, vi var riktigt smarta på alla 15 spelarna. Det vart discplinerat och bra, säger Thern.

I morgon, söndag, väntar ny bortamatch mot inget mindre än Fröjered – ett lag som JIK har ern alldelles speciell relation till. Therns tränarkollega i JIK, Daniel Stenmarker, var tränare där i fyra säsonger. I JIK:s trupp har inte mindre än fem spelare tidigare haft på sig Fröjeredströjan: Klara Olofsson, Moa Schönning, Julia Adolfsson, Saga Lidén och Hanna Moschos.

– En väldigt rolig match där flera får komma hem och spela. Då ska vi släppa lös allt vi har, säger Thern.