Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Sankell sänkte sin moderklubb i comebacken efter 19 månader

18 oktober 2022 22:02
EFTER MATCH

JIK körde över ärkerivalen Mullsjö med 10-3 borta i Svenska Cupen under tisdagskvällen. Josef Sankell satte pricken över i med ett mål i sin comeback efter den svåra knäskadan.


BIlden: Fr v Josef Sankell, Alexander Gustavsson, Simon Hult.

19 månader tog det. Den sanna comebacken för JIK-spelaren Josef Sankell kunde inte slutat bättre.

– Jag har varit borta så länge från innebandyn, jag har missat mycket av min karriär, så att få visa här att jag är tillbaka på allvar, det betyder otroligt mycket, säger Sankell.

Han fick äntligen spela, och inte bara det, han gjorde det mot sin moderklubb, han vann och satte pricken över i med det avslutande 10-3-målet i tom kasse.

– Jag har gått och väntat och (Emil) Stille har hållit mig tillbaka. Jag har velat spela mycket tidigare, jag har varit redo ett tag nu. Skönt att visa att jag kan spela och skönt att vi gör den bästa matchen man kan göra för det är inte lätt att spela här inne, säger han.

JIK tog tidigt en 3-0-ledning och var sedan aldrig hotat i, målskillnaden till trots, en allt intensivare match. Oscar Rohlin och Simon Hult gjorde två mål vardera och JIK-målvakten Alexander Gustavsson utsågs till matchens lirare.

– Det var helt fantastiskt. Man kan inte spela en roligare match och framförallt inte med ett sådant här resultat. Det kan man bara drömma om på en plats som Nyhemshallen, säger Hult.

Och Sankell?

– En sån krigare! Det är så kul. Man ser energin i hans ögon varje gång han kommer ner till en träning, han som har det tuffast med sitt knä. Det var bara att njuta när han gjorde sitt mål här ikväll, menar Hult.

JIK möter Mullsjö i SSL hemma i Arenan 3 december.


Nästa hemmamatch med JIK Herr i SSL:

Söndag 23 okt 16.00: JIK – Hagunda