Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Laddat JIK tar sig an Skoghall i andra kvalmatchen till SSL

27 mars 2024 22:41
INFÖR MATCH

Efter en jämn inledande match med mycket små marginaler gör sig JIK dam redo för match nummer två i kvalserien mot Skoghall. Efter att ha vänt 0-2 underläge till 3-2 kämpade JIK hårt för att stänga matchen, men fick till slut se sig besegrade med 3-4 efter förlängning.


– Tankarna kring den första matchen har vi lagt bakom oss nu. Det var små marginaler och vi känner att vi kan så mycket mer än vi fick ut i lördags. Skoghall är ett superbra lag, och det visste vi om. Ska man peka på något är vår första period för svag för att kunna ge oss ett bra läge inför andra och tredje perioden. Det viktiga inför returen är att vi kommer upp i nivå tidigt i matchen och spelar ut, säger JIK:s tränare Daniel Stenmarker.

JIK både hämtade upp ett underläge och gick upp i ledningen. Försvaret blev bättre ju längre matchen pågick och man hade mycket bollinnehav, men anfallsspelet var mer passivt. Det vinner man inga matcher på, menar lagkapten Moa Schönning.

– De både skapar och sätter sina lägen helt enkelt. Sedan kändes deras skott utifrån lite som tillfälligheter då vi nästan inte släppt in några sådana mål tidigare under säsongen. Men, vi visste att de skulle komma med ett starkt lag. Det är tight; två bra lag gör upp i matchserien och därför är det otroligt viktigt att samtliga är fokuserade och påkopplade hela matchen.

Enligt Schönning har dagarna sedan matchen sett bra ut och truppen känns extremt laddad.

– Vi är sugna på en ny match. Nu handlar det bara om att köra på. Inte tänka så mycket, sätta fart på fötter och boll, och lita på oss själva. Vi har allt att vinna och är extremt sugna på att vända hem den här serien till Jönköping.


Match nummer två spelas i Hammarö Arena torsdag 28/3 kl 19. Se matchen via Aftonbladet TV.