Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Revanschsuget JIK tar sig an Kalmarsund på bortaplan

6 mars 2024 11:30
INFÖR MATCH

Efter en spännande drabbning med uddamålsförlust mot Karlstad på hemmaplan i lördags är det idag dags för JIK-spelarna att sätta sig på bussen till Kalmar för att möta Kalmarsund.


Matchen i lördags kändes till en början stabil för JIK som inför tredje perioden ledde med klara 4-1. Men, det kan vända snabbt i innebandy, och det var precis vad det gjorde.

– Vi kommer ut väldigt passivt första minuterna i tredje och låter Karlstad ta över matchbilden under några minuter där de får in både 4-2 och 4-3. Efter vår time out tycker jag att vi styr resten av perioden, men tyvärr sätter vi inte dit bollen. Istället får de in ett slumpskott till 4-4 och matchen går till övertid där allt kan hända, säger tränare Emil Stille.

Han fortsätter: – Vi vet att vi är starka när vi gör det vi kommit överens om. Framförallt defensivt gör vi det vi ska fantastiskt bra under de första 40, men vi ser också hur snabbt det kan ändras när man fuskar och blir passiva i sina aktioner. Vi har fått det bevisat för oss väldigt många gånger hur snabbt det kan svänga i matcher och nu fick vi tyvärr ännu en väckarklocka på just det ämnet.

Kvällens möte med Kalmar kan ge JIK tre viktiga poäng i slutspelsjakten, där man efter 23 spelade omgångar och på en åttonde plats ligger fyra poäng efter just Kalmar. Tränare Stille ser positivt på möjligheten att bärga hem nya poäng redan ikväll.

– Jag vet att samtliga tränare och spelare i laget direkt efter matchen i lördags valde att titta framåt och tyckte att det blir skönt med en ny match igen så snart inpå. Tre poäng ska med hem från Kalmar ikväll, avslutar han.