Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Tränarparet Stenmarker/Thern coachar JIK:s damlag i allsvenskan

20 april 2022 12:26
NYHET

Tränarna Daniel Stenmarker och Andreas Thern fortsätter leda JIK Dam. ”Vi har en lärorik säsong bakom oss. Nu blickar vi framåt. Räkna med Jönköpings IK till hösten!”, säger Stenmarker.


Under en strapatsrik säsong, bland annat fylld av skador, ramlade JIK:s unga damlag ur SSL och spelar nästa gång i allsvenskan.

Daniel Stenmarker var huvudtränare efter att tidigare varit assisterande tränare i laget. Under säsongen kom Andreas Thern in i laget som assisterande till Stenmarker och de båda har utvecklat ett gott samarbete.

– För mig känns det självklart att fortsätta. Revanschen har inom mig byggts upp nu efter serien avslutades i mars. Jag är övertygad om att säsongen som gått gett många av våra spelare otroligt stor lärdom som kommer komma till nytta i allsvenskan, säger Stenmarker.

Andreas Thern har erfarenheter från bland annat Pixbo och har under säsongen varit ett bollplank till tränarna i JIK:s JAS-lag jämte uppgiften att komma in som tränare för SSL-laget.

– Jag kom ju in ganska sent på säsongen men känner att det finns oerhört mycket mer i den här truppen än vad vi fått se hittills. Det finns många unga riktigt talangfulla spelare som jag tror kan blomma ut till riktigt bra SSL-spelare framöver vilket gör det riktigt kul att jobba med. Grundläggande är också att vi fick klart tidigt att föreningen stod bakom att växla upp ytterligare ett snäpp och vill göra en satsning uppåt igen. Sen lär jag mig otroligt mycket av att få jobba med Danne och Ola (Annér), så det känns riktigt kul att få vara med på resan vi har framför oss nu, säger Thern.

Damlagets sportchef Magnus Ander säger:

– Daniel varit med ett par år. Han känner truppen och vet vilka utvecklingspunkter som finns. Han är analytisk och har kommit långt i förberedelserna med lagets spelidé Thern har kommit in som ett fantastiskt bra bollplank och kompletterar Daniel riktigt bra. Tränarstaben håller hög SSL-klass. Det är min klara övertygelse, säger han.

Stenmarker:

– För egen del har det här varit den mest lärorika säsongen någonsin. Så fort hela utvärderingen var klar så började vi blicka framåt. Räkna med Jönköpings IK igen till hösten, säger han.