Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Serieavslutning och första slutspelet på 18 år

13 mars 2024 21:18
INFÖR MATCH

Trots att JIK:s herrlag hade önskat säkra slutspelsplatsen med en egen vinst mot Växjö i föregående helgs bortamöte är det med en skön känsla man tar sig an seriens sista motståndare Storvreta innan slutspelet drar igång.


– Även om resultatet i matchen mot Växjö inte slutade till vår fördel tar vi med oss viktiga lärdomar från den, som t ex vetskapen om vad som krävs och kommer att krävas mot de bästa lagen i serien. Växjö gav oss en lektion i vad som krävs framför båda målen, samt tempot i samtliga aktioner. Bortsett från effektiviteten gillar jag vårt spel med boll första 30, och framförallt bytena från vår tredje enhet, säger tränare Emil Stille.

Stille och det unga JIK-laget har alltså tagit Jönköpings IK till ett efterlängtat slutspel för första gången sedan 2006. I 18 långa år har klubben väntat på att få fylla Idrottshuset (numera Arenan) med slutspelsnerver. Vad har varit annorlunda detta år? Stille funderar och landar till sist:

– Först och främst är vi oerhört stolta över att ha gått till slutspel efter många års väntan. Vi känner kanske själva att vi borde ha tagit lite fler poäng under grundserien, men det kan vi lägga åt sidan nu. Den stora nyckeln i år skulle jag säga är hur vi ledare tillsammans med spelartruppen tidigt hittade en samsyn i hur vi skulle ta oss an säsongen. Det har inte varit en spikrak resa, men vi har hela tiden trott på det vi gör och känt att vi är bra nog för att lösa det till slut.

Följ laget i sista matchen inför slutspelet - på hemmaplan, i Arenan, lördag den 16/3 kl 16. Biljetter finns på www.jik.se/biljetter