Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Sviten utan förlust uppe i 13 efter comeback av JIK

25 februari 2023 18:36
EFTER MATCH

Segersviten bröts, men raden matcher utan förlust håller än, efter att JIK hämtat upp 1-5 till 6-6 mot Växjö i lördagens allsvenska möte i Arenan, Idrottshuset, i Jönköping. "Ja, den sviten håller vi i alla fall", säger tränare Andreas Thern.


Bilden: Glada miner i JIK under comebacken mot Växjö. Foto: David Durling.

Vi har varit med om det förr; ett alldeles för tidigt och för stort underläge. Det stod 1-5 på resultattavlan innan JIK-damerna började hitta rätt.

– Det är pannkaka. Så lätt får vi inte släppa bollar, säger tränare Thern.

Men spelet därefter gav mersmak.

– Vi hade riktigt bra tryck i tredje och båda hade kunnat trycka in någon kasse till. Deras målvakt storspelade i dag och de slåss ju för sitt liv och det gör de riktigt bra, säger Thern om motståndet Växjö Vipers.

Jubilaren Clara Olofsson, som gjorde sin 100:e match som JIK:are och som avtackades före första tekning, säger så här om matchen:

– Det var maximal utdelning för dem och mininal för oss. Stolpe in för dem och stolpe ut för oss. Men det visar ändå på styrka att vi kan hämta in ett sådant här underläge.

Mira Markström, som stod för både mål och assist under matchen, hade ett farligt skott på mål i övertidens allra sista sekund, med 6-6 stod sig. JIK har därmed 13 matcher i rad utan förlust bakom sig.

Kommande lördag väntar bortamatch mot Craftstaden Oskarshamn för JIK som fortfarande leder Allsvenskan Södra med fem poängs marginal till både Lindås och just Oskarshamn.