31 Mar 1 match

Markström var överallt när JIK dominerade mot Fristad

28 oktober 2023 17:29
EFTER MATCH

Det blev utklassningssiffror, 12-2, när JIK Dam körde över Fristad på hemmaplan i allsvenskan under lördagseftermiddagen. Med fem mål och två assist blev Mira Markström drottningen för dagen.

Bilden: JIK-tjejerna firar Mira Markström, nr 18, och ett av hennes fem mål mot Fristad. Foto: David Durling

Det lossnade rejält för JIK Dam den här lördagen, efter några veckors speluppehåll i allsvenskan. Fem mål av Markström och tre mål av Emma Brydolf bidrog till segern.

– Så klart roligt att få bidra och skönt att bollarna studsar med oss. Spelar med bra spelare som sätter mig i bra lägen, berättar femmålsskytten Mira Markström.

Första målet gjorde hon redan efter 49 sekunder och Nelly Flodin spädde på till 2-0 innan två minuter var spelade. 4-1 stod det efter första perioden och sedan var det aldrig något snack.

– Skönt att vi gör många mål och det känns som att vi spelar bättre och bättre ju mer tiden går, fortsätter Markström som gjorde ett av sina mål på straff.

Söndag 5 november spelar JIK Dam borta mot Oskarshamn innan Lindås kommer till Jönköping lördag 11 november 14.00.