Söndag
16 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Lördag
15 Aug 2 matcher
Lördag
22 Aug 1 match
Lördag
05 Sep 1 match
Lördag
12 Sep 2 matcher
Söndag
13 Sep 1 match
Lördag
19 Sep 1 match
Lördag
26 Sep 1 match
Lördag
03 Okt 1 match
Fredag
09 Okt 1 match
Söndag
11 Okt 1 match
Söndag
18 Okt 1 match
Lördag
24 Okt 1 match
Lördag
31 Okt 1 match
Lördag
07 Nov 1 match
Söndag
22 Nov 1 match
Fredag
27 Nov 1 match
Söndag
29 Nov 1 match
Söndag
06 Dec 1 match
Lördag
19 Dec 1 match
Söndag
03 Jan 1 match

Möt hemvändaren #14 Dennis Svensson

25 augusti 2020 19:33
Intervju

Dennis om åren i Linköping, den tuffa försäsongen, hur många mål han ska göra iår och vem i laget som imponerat mest på honom hittills.


Dennis Svensson är tillbaka i Jönköpings IK, där han har haft många fina år tidigare. Han debuterade i SSL som 18-åring säsongen 2013/14 och var sedan starkt bidragande till JAS-guldet som JIK vann år 2015. De tre senaste säsongerna har Dennis spelat för Ledberg IBF, där han trivts bra.

Mina tre år i Ledberg har nog varit så bra som de kunde varit. En överlägsen serieseger i division 2 min första säsong, och sedan två kvalplatser till Allsvenskan under kommande två säsonger är nästan maximal utdelning för en ganska liten förening och ett väldigt ungt lag. Lägg sedan till fantastiska lagkompisar och ett trevligt umgänge även utanför planen vilket gör att tiden i Ledberg och Linköping som stad har varit väldigt rolig.

Du har hunnit spela två träningsmatcher efter din återkomst till JIK. 4-3 vinst mot Linköping IBK och sedan oavgjort 6-6 mot FC Helsingborg. Hur har det varit att dra på sig JIK-tröjan igen och vad säger du om matcherna?

Det var väldigt roligt att få spela för JIK igen, något jag längtat efter sedan jag skrev på i våras. Precis som träningsmatcher brukar vara så har vi varit lite ojämna i spelet. Vi har perioder i båda matcherna som vi gör väldigt bra, och det är väl framförallt jämnheten som måste, och kommer, förbättras. Men trots att allt inte stämt till 100% ännu, så är det såklart väldigt starkt av oss att få två bra resultat mot bra lag på bortaplan.

Vad var det som fick dig att välja JIK och komma tillbaka till Jönköping?

Jag kände under förra säsongen att jag gärna spelar på en högre nivå, men det har inte riktigt passat eller funnits så många valmöjligheter runt omkring Linköping. När JIK sedan kunde komma med en lösning som gör det möjligt att spela här, samtidigt som jag fortsätter med mina studier så fanns det egentligen inget att tveka på. Det underlättar såklart också att vara bekant med stora delar av både truppen och ledarstaben sedan innan, vilket gjort det väldigt enkelt att komma in i laget och att kunna fokusera fullt på innebandyn.

Hur har sommarträningen varit? Stora skillnader mot vad du blivit van med i Ledberg?

Det har varit lite mer fokus på gym och lite fler träningspass än jag varit med om tidigare, men i stora delar så har det nog varit ganska likt. Mycket egenansvar och intervallpass, sen är ju sommarträning är alltid tufft vilket lag man än spelar med!

I Ledberg IBF har du vräkt in poäng och stått för mäkta imponerande 162 poäng på 69 matcher. Kommer du fortsätta att producera poäng i JIK eller vad kommer du ta för roll i laget här?

Jag har så länge jag kan minnas alltid producerat ganska många poäng, och det är klart att med min spelstil och på min position så är tanken att jag ska producera poäng även på den här nivån. Men samtidigt tycker jag själv att jag blivit betydligt bättre i andra delar av spelet, och det ska utnyttjas för att kunna öppna upp ytor för andra spelare och göra oss i femman mer oförutsägbara.

Många JIK-supportrar minns dig framför allt som en stor matchvinnare när du avgjorde finalen i Juniorallsvenskan 2015 med mål och assist på bara 14 sekunder i sista perioden. Vad minns du från den matchen och juniortiden i JIK?

Juniortiden i JIK var både rolig och framgångsrik. Det var väldigt skönt att vi till slut kunde ta guldet som vi varit så nära att vinna tidigare. Minns faktiskt inte så mycket från finalen, mer än att det var både lättnad och glädje när slutsignalen gick. Extra kul att det är fler i laget som var med och spelade och bidrog till att vi vann just den finalen.

Nu har det gått 4 säsonger sedan sist du spelade i JIK. Vad skulle du säga att du har utvecklat sedan senast du var här?

Tidigare var jag nog mest en spelare som producerade poäng, men kanske inte bidrog med så mycket annat. Det blev därför svårt att kunna ta en plats när jag inte gjorde poäng och inte heller så mycket annat på planen. Nu känner jag själv att jag är betydligt bättre i alla delar av spelet, samtidigt som jag mognat mer vad gäller kost och träning vilket ger mig bättre förutsättningar för att kunna prestera på en hög nivå. Jag känner därför inget behov av att ”jaga” poäng för att ha gjort en bra match, utan jag vet att om jag jobbar hårt och gör det som krävs av mig så kommer det gå bra för laget samtidigt som målen kommer.

Vem eller vilka i laget har imponerat mest på dig under den korta tid du varit här?

Jag har som sagt haft ganska bra koll på alla sedan tidigare, men jag tycker Hannes Nyström gjort väldigt stora framsteg den här sommaren. Extra kul att han fick göra sitt första mål i helgen mot Helsingborg också.

Du är en van målskytt och har under försäsongen huserat i förstakedjan tillsammans med Nordh och Weidman. Hur många mål blir det säsongen 20/21 från din klubba?

Det kommer bli tillräckligt många som behövs för att hjälpa laget att ta sig till slutspel igen.

Match igen på lördag. Denna gång mot Växjö på hemmaplan. Vad är dina tankar inför matchen?

Det blir intressant att möta ett lag som har behövt göra om en del, och det är därför svårt att veta exakt hur de står sig kommande säsong. Men för oss gäller det bara att fokusera på det vi tränat på i augusti, och försöka få till en så jämn och bra prestation som möjligt. Kan vi göra det så kommer vi absolut ta en seger på lördag!

Vi tackar Dennis för pratstunden och önskar honom och laget lycka till framöver!