Tisdag
21 Aug 1 match
Fredag
24 Aug 1 match
Lördag
25 Aug 2 matcher
Söndag
26 Aug 2 matcher
Fredag
31 Aug 1 match
Lördag
01 Sep 3 matcher
Söndag
02 Sep 2 matcher
Lördag
08 Sep 1 match
Lördag
15 Sep 1 match
Fredag
16 Aug 1 match
Söndag
18 Aug 1 match
Fredag
23 Aug 1 match
Lördag
24 Aug 2 matcher
Lördag
14 Sep 1 match

Välkommen Moa!

10 januari 2019 10:49
Truppen JIK-dam

JIK´s damtrupp utökas. Jönköpings IK är glada att presentera en förstärkning. Det handlar om Moa Schönning som ansluter på dubbel licens.


Moa tillhör fortfarande Fröjereds IF som spelar i allsvenskan södra, men ges nu möjlighet att prova på världens bästa liga.

Moa kommenterar: Riktigt kul att få vara en del av JIK, känns som rätt steg för mig att ta. Det blir ny miljö och en utmaning att testa på högre tempo och mer kvalité. Jag är sugen på att utvecklas mer och det blir en utmaning att klättra upp till SSL och få vara med!

Sportchef Magnus Ander kommenterar: -Moas kapacitet har vi känt till länge, hon är en bollsäker spelare med bra speluppfattning. Moa har snittat över 1p/ match de senaste säsongerna, både som forward och back.

Det har gått ganska fort att hitta denna lösning tillsammans med Fröjered, och det ska bli spännande att se hur Moa hanterar de ökade kraven som SSL ställer. Men efter att ha haft henne på besök ett antal träningar har vi starka förhoppningar att hon kommer lösa det med bravur.

JIK hälsar #88 Moa Schönning välkommen till Svenska Superligan.