Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Välkommen Moa!

10 januari 2019 10:49
Truppen JIK-dam

JIK´s damtrupp utökas. Jönköpings IK är glada att presentera en förstärkning. Det handlar om Moa Schönning som ansluter på dubbel licens.


Moa tillhör fortfarande Fröjereds IF som spelar i allsvenskan södra, men ges nu möjlighet att prova på världens bästa liga.

Moa kommenterar: Riktigt kul att få vara en del av JIK, känns som rätt steg för mig att ta. Det blir ny miljö och en utmaning att testa på högre tempo och mer kvalité. Jag är sugen på att utvecklas mer och det blir en utmaning att klättra upp till SSL och få vara med!

Sportchef Magnus Ander kommenterar: -Moas kapacitet har vi känt till länge, hon är en bollsäker spelare med bra speluppfattning. Moa har snittat över 1p/ match de senaste säsongerna, både som forward och back.

Det har gått ganska fort att hitta denna lösning tillsammans med Fröjered, och det ska bli spännande att se hur Moa hanterar de ökade kraven som SSL ställer. Men efter att ha haft henne på besök ett antal träningar har vi starka förhoppningar att hon kommer lösa det med bravur.

JIK hälsar #88 Moa Schönning välkommen till Svenska Superligan.