Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Emil hjälpte JIK vinna över Mullsjö – ändå är cupäventyret över

24 oktober 2023 22:26
EFTER MATCH

Så. Nu kan JIK lägga all sin kraft på SSL, med start hemma mot Hagunda på lördag. 6-3-segern borta mot Mullsjö under tisdagskvällen räckte inte, eftersom Mullsjö avgjorde Svenska Cupen-matchen i förlängning.


Bilden: Emil Jacobsson, JIK. Foto: Andreas Joakimson

I åttondelsfinalens andra match var JIK det bättre laget. Det för kvällen vitklädda JIK tog en tidig 2-0-ledning och mer eller mindre kontrollerade sedan matchen. Emil Jacobsson gjorde tre mål och en målgivande passning i segermatchen.

Efter 1-1 i matcher följde förlängningen i formen av sudden death. Där avgjorde Mullsjö efter tre minuters spel och är därmed klara för kvartsfinal.

– Det här är tvådelat, måste man säga. Vi är inte nöjda med de senaste veckorna. Nyligen hade vi ett möte med spelarna och efter det gjorde vi ikväll 60 minuter med bra saker. Men sudden är sudden och där är de lite mer bekväma än vad vi är, säger JIK:s tränare Emil Stille.

Nu vänder JIK blicken framåt i stället. Tillbaka till SSL där säsongen hittills har inneburit höga höjder och djupa dalar. 2-3-förlusten mot jumbolaget Helsingborg senast sved efter några sköna vinster mot Mullsjö och Thoréngruppen.

– Från ikväll tar vi med oss att så här behöver vi göra varje match framåt. Vi ska vinna massa matcher har vi tänkt. En chans har vi mot Hagunda nu på lördag, säger Stille.

På lördag blir det doubleheader i Arenan, Idrottshuset.
Kl 13.30 inleder JIK Dam mot Fristad i allsvenskan innan JIK Herr kl 17.00 tar emot Hagunda i SSL.