Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Hemma
Växjö
VÄX
Borta
Jönköping
JIK

Småländsk kamp - JIK mot hemmastarkt Växjö

2 januari 2018 11:30
Matchguide

Växjö har radat upp hemmasegrar och utmanar i toppen av tabellen. Nu tar laget emot Jönköping, som kommer till spel med ett efterlängtat trendbrott i ryggen.


Växjö - Jönköping

Tisdag 19:00 Fortnox Arena

Fem senaste Växjö: F, V, V, F, V

Fem senaste Jönköping: V, F, F, F, F

Efter fyra raka förluster kom det förlösande trendbrottet senast för Jönköping. I det mycket viktiga mötet med Höllviken segrade JIK med 3-2, sedan Anton Hedin avgjort två minuter in i förlängningen. Vinsten betydde två poäng som lyfte Jönköping längre bort från nedflyttningsstrecket och närmare slutspel.

Upp till åttondeplatsen skiljer ändå fyra poäng, men nykomlingen har nu en hel SSL-vår på sig att jaga ikapp det avståndet. Ett lag som däremot redan har greppet om en slutspelsplats är Växjö, som är femma med 33 poäng på kontot. Resultaten har varierat en aning för vårens SM-finalist, men hemma i Fortnox Arena har man varit stabila.

För tillfället står Växjö på en rad på sex raka hemmavinster. Närmast i tid kommer däremot Niklas Nordéns manskap från en förlust mot rivalen Mullsjö, som sänkte Växjö med siffrorna 4-9. Nu vänder laget tillbaka till hemmaborgen för att ta emot den småländska konkurrenten Jönköping. Duon har redan mötts en gång under säsongen, då vann Växjö med 6-2 på bortaplan.

Du ser alla matcher från SSL Herr live på webben. Följ Växjö-Jönköping via SSL Play.