Torsdag
17 Feb 1 match
Fredag
18 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Söndag
20 Feb 1 match
Lördag
26 Feb 2 matcher
Onsdag
02 Mar 1 match
Fredag
04 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 2 matcher
Tisdag
08 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 2 matcher
Lördag
19 Mar 1 match
Hemma
Jönköping
JIK
Borta
Nacka
NIBK

Inför Nacka hemma: "Det är tre poäng vi vill ha in"

3 mars 2022 05:00
INFÖR MATCH

När JIK mötte Nacka borta i Ormingehallen den 12 december fick man se sig besegrade med 4-2. Nu ställs lagen mot varandra återigen, men denna gång i Arenan. "Vi behöver göra bra värderingar på mitten," säger assisterande tränare Andreas Thern.


Endast fem matcher återstår för JIK säsongen 2021/22. Efter en säsong som har varit oerhört tuff och till viss del orättvis, ställs man nu mot tabellåttan och det lag som för tillfället har den sista slutspelsplatsen, Nacka IBK. Samtidigt väntar återigen en tuff helg för damerna med tre matcher på fem dagar. Vi pratade med assisterande tränare Andreas Thern inför matchen mot Nacka.

Tre matcher på fem dagar kanske inte känns helt optimalt, men hur ska ni tackla det?

– Det är inget önskvärt schema naturligtvis, men vi har visat tidigare i år att vi klarar att hålla nivån trots täta matcher. Så jag är övertygad om att vi kan det i helgen med.

Nacka hemma på fredgaskvällen. Hur går tankarna?

– Nacka kommer med ett par riktigt bra resultat med si,g men vi har haft riktigt bra nivå nu med så det är tre poäng vi vill ha in.

Hur är läget i laget?

– Bra läge. Någon småskavank, men inget som just nu ska hota helgens matcher.

Förlust mot Nacka borta. Vad ska ni göra för att besegra dem?

– Nacka har nog seriens lägsta försvarsspel och har ruskig disciplin. Vi behöver göra bra värderingar på mitten och i anfallszon och inte låta dem vända på oss. Har vi bra lösningar där så tror jag hårt på att vi tar hem det.

Matchen startar kl. 19.00 i Arenan och sänds även på SportExpressen Play.