Torsdag
17 Feb 1 match
Fredag
18 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Söndag
20 Feb 1 match
Lördag
26 Feb 2 matcher
Onsdag
02 Mar 1 match
Fredag
04 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 2 matcher
Tisdag
08 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 2 matcher
Lördag
19 Mar 1 match
Hemma
Jönköping
JIK
Borta
Pixbo
PIX

Inför Pixbo hemma: "Vi är tokladdade för match igen"

20 februari 2022 08:00
INFÖR MATCH

När JIK gästade Wallenstam Arena den 11 januari fick man en mardrömskväll mot serietvåan Pixbo då man förlorade med 17-3. Något man definitivt vill revanschera sig för. "Vi måste vara väldigt nitiska i egen zon," säger assisterande tränare Fredrik Frendin.


JIK stod för en stark insats under fredagens möte mot Täby borta och efter bland annat två mål av födelsedagsfirande Nelly Flodin, kunde man äntligen bryta den långa förlustraden och vinna med 4-3. Under söndagseftermiddagen är det åter dags för ny match, men denna gång hemma i Arenan. Dessutom mot serietvåan Pixbo Wallenstam. Vi lyssnade med assisterande tränare Fredrik Frendin om tankarna inför matchen.

Gårdagens vinst betydde mycket för laget. Vad för ni med er från den matchen till mötet med Pixbo?

– Det vi framförallt tar med oss är självförtroende. Det var väldigt skönt att äntligen ta tre poäng igen, trots att vi känner att vi fortfarande kan bli bättre och göra bättre matcher. Så det är skönt!

Senaste mötet mot Pixbo blev riktigt tufft. Vad ska ni göra annorlunda denna gång?

– Vi gör en del saker ganska bra senast mot dem också, men sen gäller det att hålla uppe det i 60 minuter och vara väldigt nitiska i egen zon. Vi vet att Pixbo antagligen kommer äga en hel del boll mot oss och det gäller att vi är på tå hela tiden. Vi ska förhoppningsvis inte bjuda Pixbo på lika mycket som senast!

Hur är läget i laget?

– Läget är bra. Vi har haft lite småskavanker, men ingenting som är någon fara tills imorgon. Så vi är tokladdade för en match hemma i arenan!

Har du inte säkrat din plats i Arenan, så se till att göra det nu och var med och stötta vårt lag. Matchen startar kl. 16.00 och sänds även på SportExpressen Play.