Söndag
24 Feb 2 matcher
Torsdag
28 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 2 matcher
Torsdag
07 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Fredag
15 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Måndag
18 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Hemma
Jönköping
JIK
Borta
Örnsköldsvik
ORN

TRÄNAREN HAR ORDET

15 december 2018 07:00
Omgång 13

Äntligen match i Arenan igen, Örnsköldsvik gästar sist ut i första halvan av säsong 2018-19. Välkomna till Arenan i Jönköping och spel i en av världens bästa innebandyligor.


Johan Ivarsson inför:

-Det blev seger mot Karlstad i den senaste hemmatchen med 7-5. Vi inledde otroligt starkt och offensivt gjorde vi nog säsongens bästa period,hittills.

Tyvärr var inte skärpan lika bra när det gäller defensiven och Karlstad kunde på något mirakulöst sätt hänga kvar i matchen och vi gick till pausvila med ledning, 4-3. Vi tryckte in ytterligare en boll i mellanakten och redde ut anstormningen från Värmlandstjejerna i slutperioden. Hemma är vi starka och vi kunde återigen avgöra i slutskedet av matchen.

Sista matchen innan uppehållet spelades i Mölnlycke mot topplaget Pixbo Wallenstam. Vi hade fått ordning på defensiven och på de två första perioderna tillät vi hemmalaget att endast skjuta 10 skott på mål. Tyvärr räckte vi ändå inte riktigt till och matchen slutade med seger för hemmalaget, 7-3.

Dagens motståndare, nykomlingarna Örnsköldsvik IBK, ligger sist i tabellen inför dagens match. Tjejerna från Ångermanland har spelat ihop 4 poäng via 3 oavgjorda matcher + seger i suddenmot Warberg. De har ett ungt lag med framtiden för sig om de bara kan överleva den svåra,första säsongen i SSL. En spelare som sticker ut lite extra är rightaren Elena Hirvi som kan sysselsättaett helt motståndarförsvar emellanåt. Henne ska vi hålla ett extra öga på.

Uppehållet kom lägligt. Vi har slickat såren och fått tillbaks ett par spelare. Tyvärr saknas Jenny Bylander idag då hon slog upp en gammalskada i veckan. Träningarna i veckan har genomförts med betoning på bolltempo. Vi harnött anfallsspel och kommer inte att lämna någotåt slumpen.

Försvarsspelet känns tryggt men vi behöver utveckla det offensiva spelet än om vi ska lyckas ta nästa steg i utvecklingen. Det skulle betyda mycket med en trepoängare idag när vi summerar första halvan av säsongen. Nyckelorden idag blir tålamod, bolltempo och noggrannhet. Lyckas vi med det så är vi svårslagna i vår hemmaborg.

Varmt välkomna till en match i världens bästa liga, SSL Dam! Johan Ivarsson Tränare JIK Dam