Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Publikfest när JIK kom på besök

25 februari 2023 11:52
EFTER MATCH

Det blev ingen seger, men JIK drog en storpublik i Nyhemshallen. "Man blir varm i hjärtat av att sitta fast i bilkö", säger SIBF:s generalsekreterare Mikael Ahlerup som var på plats.


Resultatet blev 8-3 till Mullsjö efter ett målfyrverkeri i matchens inledande minuter. På bara 25 sekunder fyra minuter in i matchen gick Mulsjö från 0-0 till 3-0. Osannolikt, men sant. I mångt och mycket var matchen annars spelmässigt jämn utan att JIK på allvar fick igång målskyttet. Cred till Mullsjö, men på många plan även cred till JIK.

Det som utmärkte den här kvällen var att Nyhemshallen i Mullsjö, som förr om åren dragit storpublik men som på senare tid sett allt glesare ut, nu åter drog folk så arenan var välfylld. Publiksiffran skrevs till 1602 åskådare. Det är så många som får plats, sittande och stående.

– Som generalsekreterare blir man varm i hjärtat av att sitta fast i bilkö för att åka på innebandy. Ddt hr var en fantastisk match på så sätt att den visar att innebandyn är stark. Den här typen av matcher viktiga för innebandyn, säger Ahlerup.

För både Jönköpings Innebandyklubb och Mullsjö AIS är de båda derbyna, hemma och borta, de matcher under hela säsongen som drar mest publik. Även mötet i Arenan i Idrottehuset i Jönköping 3 december var säsongens hittills största publikfest där.

– Det är viktigt att de finns, de här matcherna med lite extra krydda. Det gäller att alltid ta till vara på de här tillfällena som kan lyfta sporten. Det var en enorm upplevelse för alla som var här ikväll, säger Ahlerup.

Torsdag 2 mars 18.30 kommer regerande svenska mästarna Falun, med många landslagsspelare, till Arenan i Idrottshuset, Jönköping. Ny publikest är på gång!