Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Kvartett från JIK utveckling plockas upp till SSL-truppen

23 april 2024 15:56

Jönköping Innebandyklubbs utvecklingslag fortsätter att visa sin förmåga att odla framstående talanger. Inför den kommande säsongen har klubben beslutat att flytta upp och skriva kontrakt med fyra spelare till herrlaget i Svenska Superligan (SSL). Dessa spelare har i år tagit stora kliv i JIK Utveckling och är nu redo att ta nästa steg i sina innebandykarriärer.


Spelarna som flyttas upp är:

Filip Lindrud, född 2005, moderklubb: Jönköpings IK Jacob Jensen, född 2005, moderklubb: Bankeryds Skid- och Motionsklubb Oliver Staiger, född 2005, moderklubb: Husqvarna IK Elliot Johansson, född 2007, moderklubb: Jönköpings IK

Harman Haurami, ansvarig för JIK utveckling, kommenterar stolt:

– Detta är en bekräftelse på det långsiktiga arbete vi lägger ned på att utveckla talanger och ge dem möjligheten att uppnå sin fulla potential. Filip, Jacob, Oliver och Elliot besitter alla stora innebandykunskaper och det är ingen tillfällighet att det nu är deras tur att konkurrera om platser i vår SSL-lag. Vi gläds åt att se våra spelare göra framsteg och kliva upp till SSL-nivå. Det visar att vår ungdoms- och juniorverksamhet utgör en framgångsrik grogrund för innebandyutveckling. Dessutom är det glädjande att se att ännu fler spelare står redo att utmana om framtida platser. Vi ser fram emot att få följa Filips, Jacobs, Olivers och Elliots fortsatta framgång och önskar dem lycka till!

Även Fredrik Kronander, Sportchef i JIK herr, ser positivt på utvecklingen:

– Vi är väldigt glada över att ge fyra av våra egna spelare möjligheten i vår SSL-trupp under kommande säsong. Det är viktigt att vi behåller den tradition vi i JIK arbetat upp gällande att satsa på grabbar från våra egna led. Detta är också en bekräftelse på att det fina arbete Harman och övriga ledare i JIK utveckling gör tar oss framåt som förening.