31 Mar 1 match

Comebackande Zälle gjorde succé när JIK vann

30 september 2023 20:27
EFTER MATCH

I sin första seriematch på hemmaplan på över ett och ett halvt år var Alicia Zälle en av de tongivande spelarna i JIK. Med orden "vilja och karaktär" förklarar hon 6-4-segern mot Telge i A-hallen, Idrottshuset, under lördagseftermiddagen.

Bilden: JIK Dam jublar efter ett mål i matchen mot Telge. Foto: David Durling

JIK Dam vann sin första allsvenska match den här säsongen. 6-4 mot Telge efter 2-4-förlust mot Lindome förra veckan.

– Jag trodde att det skulle att bli en jämn match då vi mötte ett bra Telge, för vi var sjukt revanschsugna från förra helgen, säger Zälle.

Nu är det över ett och ett halvt år sedan hon åkte på karriärens andra stora knäskada som hon länge och mödosamt kämpat sig tillbaka från. Lördagens match var den första i seriesammanhang för Zälle sedan dess.

Ett mål och två assist stod hon för.

– Otroligt skön vinst tycker vi är det bättre laget över 60 minuter. Vi visar vilja och karaktär genom hela matchen, säger hon.

Zälle är dessutom assisterande lagkapten. Kaptensbindeln bär annars Moa Schönning liksom förra säsongen.

– Starkt att ta tre poäng mot ett bra och satsande Telge. Vi gör en bra första period medan Telge tar över lite mer i andra, men vi jobbar starkt för varandra och i tredje är vi vassa när det väl ska avgöras vilket gör att vi vinner matchen, säger Schönning.

Mira Markström svarade för ett mål och tre målgivande passningar. Även den nyss uppflyttade junioren Filippa Leo kom med i målprotokollet. De nyrekryterade sytrarna Härnborg spräckte nollan i den första perioden när Alva spelade fram Tilda.

Nästa match i allsvenkan spelas redan under söndagen. Välkomna till Arenan då!