31 Mar 1 match

Femte raka! JIK vände 0-3 till 8-4 mot Warberg

20 december 2022 20:42
EFTER MATCH

Vi har hört den förr. Underläge hemma med 0-3, och sedan vändning till seger. Det hände mot Lindome för några veckor sedan och under tisdagskvällen gjorde JIK Dam om den bravaden mot Warberg. "Vi börjar hitta kemin", säger tränare Daniel Stenmarker.

Bilden: JIK jublar efter vändningen och 8-4-segern över Warberg.

Första perioden i det allsvenska mötet i Arenan var inte rolig, sett med röda ögon. Men sedan lossnade det. Emma Brydolf och Julia Adolfsson gjorde två mål vardera under vändningen.

– Det blev inte så bra balans i första perioden, men sedan hade vi lite tålamod med bollen och kunde fylla på med en fjärde (spelare) i anfallsspelet och då blev det svårare för Warberg att räkna in. 8-1 i de sista två perioderna får man vara nöjd med, säger Stenmarker.

Det var ändå jämnt in i det sista. Julia Adolfssons 6-4-mål med drygt fem minuter kvar var förlösande och de sista två målen gjordes i tom bur.

Det innebär att JIK går till julledighet med fem raka segrar i julklappssäcken.

– Det är ju inte samma lag som i fjol. Vi har tio eller elva nya spelare och nu börjar vi hitta den kemin och börjar visa en stark moral, säger Stenmarker.