31 Mar 1 match

Nordlund efter gårdagens

22 augusti 2017 11:57
JIK-DAM

JIK – Endre (1-1, 0-1, 4-0) Efter gårdagens match mot Endre så tog vi en pratstund med tränare Robert Nordlund.

Ni vinner matchen med 5-2, kan du ta oss igenom matchen period för period?

I första perioden tycker jag vi inleder väldigt piggt och inspirerande första fem och skapar ett par lägen för att kunna trycka in en boll men istället växte Endre in i matchen och kunde ta ledningen på en retur efter att vi haft en lite tyngre period. Efter målet så fick vi en kvittering ganska omgående på en spelvändning där Moa Jakobsson vände bort sin back och kunde trycka in vårt första mål för säsongen i hennes gamla hemmahall. Resterande delen av perioden så hade Endre mest boll och vi hade ett par bra vändningslägen men det blev inga fler mål.

I andra perioden så gör Endre mål direkt på tekning genom en stark individuell prestation av Sara Steen, efter målet så är det Endre som för spelet men vi försvarade oss med bravur och när de väl kom till avslut så var Elin Pettersson riktigt trygg i målet. Vi hade lite problem i spelet med boll och tog många vändningar där vi ofta kom två mot två och Endre kunde utan större problem avstyra dessa lägen. Vi drabbades även av en utvisning som vi lyckades döda på ett bra sätt.

Inför tredje perioden så pratade vi om att verkligen våga i spelet med boll och inte tokköra i vändningarna utan försöka få lite längre anfall. Perioden började riktigt bra när Alicia Zälle kom fri från halva plan och satte kvitteringen redan i första bytet. Resterade delen av perioden så gjorde vi verkligen det vi pratat om i paus, vi tog kommandot när vi hade bollen och spelade stundtals riktigt bra och efter 3 mål av Felicia Glad så skrevs slutresultatet efter full tid till 5-2.

Efter full tid så körde vi en förlängning på 5 minuter enligt de nya reglerna med spel 4-4 och om förlängningarna i vinter ser ut som denna så är det helt rätt väg för sporten. Det var flera chanser åt båda håll och Kajsa Reingård var så när på att lyckas chippa in segermålet med bollen tog i ribban och i anfallet efter avgör Endre förlängningen. Som avslutning så körd vi även suddenstraffar som vi vinner efter en mycket snygg straff av Gabriella Strandberg och ett vasst ingripande av Elin Pettersson.

Vad är du mest nöjd med?

Jag tycker vi lyckas hålla dem på utsidan på ett bra sätt och vi har ett par riktigt bra spelvändningar och det är detta vi lagt mest fokus på nu till en början så det var ett kvitto på att vi är på rätt väg. Jag tycker även vi växer in i spelet med boll och i sista perioden så är vi modiga och vågar spela ut vilket var kul att se.