Alma Karlsson klar för Jönköpings IK!
Publicerad: 2021-04-30
JIK-Dam
Det står nu klart att Alma Karlsson väljer att fortsätta sin satsning i Jönköpings IK. Den stora talangen kom in som en frisk fläkt under säsongen 20/21 och visade framfötterna direkt.

Alma Karlsson född 2003 väljer att ta steget fullt ut och fortsätta sin satsning i Jönköpings IK. Hon är en av de största talangerna i sin årskull och det visade sig snart efter hon kom till JIK att hon verkligen är ett namn för framtiden. Alma Karlsson kom från Hovslätts IK mitt i säsongen 20/21 och tog plats redan från start.

Alma är en otroligt modig spelare som med sin storlek och bollkontroll redan gör skäl för att spela på den allra högsta nivån. Trots sin unga ålder så visar hon prov på ett otroligt lugn och en fin bollbehandling.

Daniel Stenmarker, huvudtränare kommenterar Alma Karlsson;

-Vi är såklart glada och förväntansfulla över att Alma väljer att gå över till oss på heltid, hon låg väldigt högt upp på önskelistan. Vi vet att Alma redan nu håller hög kvalité i SSL. Alma har potentialen, drivet och talangen att bli landslagsspelare inom en rimlig framtid vilket gör det här nyförvärvet extra spännande. Vi hoppas vi kan förädla Almas talang i JIK nästa säsong.

Alma Karlsson säger så här om fortsättningen i JIK:

Det känns roligt att fortsätta spela med JIK och att få vara med från start och bidra till nästa säsong. Jag vill fortsätta utvecklas som spelare för det högre tempot som är i SSL, och jag hoppas att jag kan bidra med energi och hjälpa laget att vinna matcher. Nu ser jag fram emot nästa säsong!

Magnus Ander i sportgruppen för JIK;

-Vi är otroligt stolta och framförallt glada över att Alma väljer att fortsätta sin satsning hos oss. Hon är en av de största talangerna inte bara i närområdet, utan i hela Sverige skulle jag säga. Vi är oerhört glada över den här förlängningen då det går väl i linje med den satsningen vi vill göra framöver. Vi hoppas och tror att Alma har mer att ge och att hon kommer utvecklas till en ännu bättre spelare hos oss i JIK.

Vi är otroligt glada över att Alma Karlsson väljer att satsa på en fortsättning i Jönköpings IK och vi ser med spänning fram emot vad laget, och Alma Karlsson kan uträtta under nästa säsong.

Jönköpings IK