JIK Summercamp 2023 avrundades med nytt rekord
Publicerad: 2023-06-30
NYHET
Idrottshusets alla fem hallar fylldes under fyra dagar av unga, entusiastiska innebandyspelare. 220 deltagare och 25 ledare rundade av det rekordstora lägret under torsdagen.

– Det var jättekul att se alla som var med. Det var ett glatt gäng, berättar Fredrik Ekvall som tillsammans med Christian Lindahl och Harman Haurami utgjorde lägerstaben.

Med alla instruktörer och unga ledare bestod ledarteamet av 25 personer som tog hand om deltagarna. De hade ett digert schema för att underhålla alla spelarna.

– Vi blandade träningar med lekar, både ute och inne. Det var samarbetsövningar och aktiviteter med sportinslag, säger Ekvall.

De flesta var med på daglägret fyra heldagar i rad, måndag till torsdag, men 17 entusiaster hade valt versionen nattläger där man sov över på Junedalsskolan i tre nätter. Nattdeltagarna kom från Värnamo, Tranemo, Sävsjö, Aneby, Stockholm och Jönköping.

– Nattlägret var mycket lyckat. Det blev en annan typ av gemenskap. Man lärde känna varandra på ett annat sätt, berättar Lindahl.

JIK Summercamp 2023 slog rekord i antal.

– Vi hade 90 deltagare första gången. Förra året hade vi 186 och nu 220, så det går framåt och utvecklas hela tiden, säger Lindahl.

Ulric Svensson