Nu börjar allvaret för JIK Herr: Dags för Svenska Cupen
Publicerad: 2023-09-06
INFÖR MATCH
Fredag borta och söndag hemma. Så börjar årets Svenska Cupen-äventyr för JIK:s herrlag. Allsvenska Lillån IBK från Örebro står för motståndet. Tränare Emil Stille berättar här om läget i laget inför tävlingspremiären.

Efter en rad träningsmatcher börjar nu Svenska Cupen för JIK:s räkning.

– Det är gött att börja tävla igen. Vi har fått en hel del svar på försäsongen. Vi är mer startklara i år än förra året, så här dags. Vi har fått jobba vidare med samma stomme vilket är bra. Nu vill vi visa för alla andra att vi är ett bättre lag än tidigare, säger herrlagstränaren Emil Stille.

Några nyförvärv blir ändå spännande att se i JIK-tröjan.

– Emrick Wiggur är en ledare av naturen. Det märks också att han kommer från en proffsig miljö i Storvreta. En solid back som är rejäl i allt han gör, berättar Stille.

– Alexander Lindh är en spetsig, offensiv spelare med bra handleder. Och så är har ”rajtare” (högerfattad) vilket är precis vad vi vill ha och behöver, fortsätter Stille.

– Och så har vi Måns Andersson som vi har plockat upp från egna led. Det blir spännande att följa hans utveckling, avslutar Stille angående nya spelare i truppen.

Men även i båset finns ett nytt ansikte, nämligen den assisterande tränaren Nando Aebi från Schweiz.

– Nando känns jättebra. Han kommer in med nya idéer och driver på. Han avlastar mig och Fredde (Fredrik Ekwall, också assisterande tränare) på ett mycket bra sätt. Alla verkar nöjda med det här tillskottet, avslutar Stille.

På fredag kväll spelas bortamatchen mot Lillån. Hemmareturen spelas i Arenan, Idrottshuset, Jönköping, med start 15.00.

Vinnaren möter sedan Mullsjö eller Fagerhult/Habo.

Välkomna till Arenan på söndag!

Ulric Svensson