Nattsvart eftermiddag - Dubbla förluster för Jönköping

6 mars 2022 18:39
EFTER MATCH

Båda våra representationslag var i farten under söndagen på bortaplan och det blev en tuff eftermiddag för bägge lagen i Umeå respektive Växjö när man föll med stora siffror.

Både dam och herrlaget spelade under söndagseftermiddagen matcher i Umeå respektive Växjö och det blev en tung eftermiddag för dem. JIK Dam tog sig an serieledande Thorengruppen i Thoren Arena och matchbilden blev likadan som när lagen möttes i Jönköping den 24 januari. Hemmalaget tog hand om taktpinnen direkt efter första tek och försökte hitta vägar genom JIK:s täta försvarsspel. Gästerna satsade på kontringsspel. Thorengruppen tog ledningen efter ca fyra minuters spel då JIK tappade bollen på mittplanen och det var en ledning man sedan inte släppte. Glädjande dock var att Sofia Blixt var tillbaka i gästernas kasse efter sin långtidsskada. Men efter 60 spelade minuter skrevs siffrorna till slut till 11-2 i hemmalagets favör.

JIK Herr hade även de en tuff eftermiddag då de tog sig an Växjö i Fortnox Arena i ett Smålandsderby. Spelmässigt var det en relativt jämn match, men det var Växjö som startade allra bäst och efter ett straffmål bland annat, ledde hemmalaget efter den första akten. En lednig som man sedan aldrig släppte och efter tre spelade perioder fick JIK till slut se sig besegrade med 10-3.