Torsdag
17 Feb 1 match
Fredag
18 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Söndag
20 Feb 1 match
Lördag
26 Feb 2 matcher
Onsdag
02 Mar 1 match
Fredag
04 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 2 matcher
Tisdag
08 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 2 matcher
Lördag
19 Mar 1 match
Hemma
Jönköping
JIK
Borta
Falun
FAL

Inför Falun hemma: "Jag vill se ett JIK som gillar uppgiften"

24 februari 2022 21:50
INFÖR MATCH

När Jönköping och IBF Falun drabbade samman i Guide Arena den 24 november blev det en jämn tillställning, men det var dalalaget som till slut avgick med segern med 6-4. Nu ställs man återigen mot varandra på lördag eftermiddag i Arenan. "Det finns inga genvägar när man möter lag som Falun," säger tränare Emil Stille.


Det blev ett jämnt möte i Guide Arena i Falun i det senaste mötet lagen emellan där Falun till slut avgick med vinsten efter sifrrorna 6-4. Så här skrev man på SSL.se efter matchen:

– Visserligen lyckades Falun vinna med 6-4, men var under press av Jönköping under matchen.

Vi lyssnade med tränare Emil Stille om hans tankar inför mötet med serieledaren.

Det har varit några dagars matchuppehåll. Hur är läget i laget?

– Vi har lite bortfall där framförallt Filip Björk och Emil Jacobsson sticker ut. Båda kommer tyvärr att missa den sista delen av säsongen.

Ni fick en stark start mot Sirius senast i en match som till slut fick avgöras i förlängning. Varför blev det onödigt spännande?

– Det enkla svaret är att vi mötte ett desperat lag som krigar för sin existens i serien. Ett lag som även tagit lite skalper på slutet, så jag är väldigt nöjd med att vi hittade en väg att åka hem med iallafall två poäng.

Falun hemma med alla sina stjärnor. Vad tror du på för matchbild?

– Det blir såklart en stor utmaning förr oss och det är inget snack om att Falun är Sveriges bästa lag. Vi kommer ju få kasta om lite i våra första två formationer, så självklart kommer vi att testas från start. Men jag vill se ett JIK som gillar uppgiften och vågar spela ut matchen igenom.

Ni spelade jämnt med dem borta. Vad ska ni göra gör att ta det där lilla extra klivet?

– Som sagt, vi ska gilla uppgiften och våga spela ut. Det finns inga genvägar när man möter lag som Falun, så det handlar om att kriga för varandra och ta lägena som dyker upp.

Matchen startar kl. 17.00 i Arenan och sänds även på SportExpressen Play.