Torsdag
17 Feb 1 match
Fredag
18 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Söndag
20 Feb 1 match
Lördag
26 Feb 2 matcher
Onsdag
02 Mar 1 match
Fredag
04 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 2 matcher
Tisdag
08 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 2 matcher
Lördag
19 Mar 1 match
Hemma
Jönköping
JIK
Borta
DIF
DIF

Inför Djurgården hemma: "De kommer att få svårt att hänga med"

15 februari 2022 06:00
INFÖR MATCH

När JIK mötte nykomlingen Djurgården i Eriksdalshallen den 14 november fick man med sig tre fina poäng hem till Jönköping efter en 7-6 vinst. På torsdagskvällen är det dags för returmöte. "Känslan är bra såklart," säger tränare Emil Stille.


Det vankas ännu en drabbning i Arenan då JIK gästas av nykomlingen Djurgården på torsdag kväll. Ett lag man besegrade senast på bortaplan med uddamålet. Jönköping har tagit två raka vinster och man har verkligen vaknat till på det senaste, vilket visar att det är upplagt för en spännande match.

Vi lyssnade med tränare Emil Stille om hans tankar inför matchen:

Två raka vinster, hur är känslan?

– Känslan är bra såklart. Jag upplever att vi har gjort helt ok prestationer på slutet, så det är skönt att få utdelning i poäng nu med!

Alexander Gustafsson sa senast att ni haft det i ryggen hela tiden, men inte fått det att stämma. Hur kommer det sig att det stämmer nu?

– Lite de jag redan var inne på. Vi har börjat att komma mer och mer rätt i framförallt försvarsspelet vilket leder till bra prestationer överlag och då kommer även poängen och segrarna om man fortsätter att jobba på.

Ni vann förra mötet med Djurgården. Vad tror du på för matchbild denna gång?

– Djurgården är aviga, spelar en hel del på chans och har vissa inviduellt otroligt spetsiga spelare, så gäller att vi är med hela tiden och aldrig slappnar av. Sen tror jag att de kommer att få svårt att hänga med helt, om vi får igång det bolltempot vi vill ha och vet att vi klarar av hemma i arenan.

Avslutningsvis Emil, blir det tredje raka?

– Japp, det finns inget annat!

Alla upp till 16 år går in gratis.

Matchen startar kl. 18.30 i Arenan och sänds även på Sportexpressen Play