Torsdag
15 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Idag 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Onsdag
03 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Hemma
Thorengruppen
TTG
Borta
Jönköping
JIK

Inför Thorengruppen borta: Viktiga poäng på spel

11 februari 2022 20:28
INFÖR MATCH

Knappt ett och halvt dygn efter att JIK avslutat mötet med Hagunda är det dags för ny match och på tidiga lördagseftermiddagen väntar Team Thorengruppen borta för våra herrar.


Det är tätt mellan de senaste matcherna för JIK Herr nu och redan på tidiga lördagseftermiddagen väntar ett tufft möte med Team Thorengruppen i Umeå och Thoren Arena. När lagen möttes den 7 november i Arenan i Jönköping avgick Thorengruppen med en 11-7 vinst.

Jönköping stod för en stark insats på torsdagskvällen när man verkligen laddade ur frustrationen av förlustraden genom att besegra Hagunda med hela 11-1. JIK tog kommandot redan inledningsvis och det dröjde inte länge förrän man också tog ledningen. Sedan rullade det på för de rödklädda och man vann komfortabelt.

Nu väntar som sagt inte bara ett tufft möte utan även ett oerhört viktigt poängmöte. Varenda poäng inför slutspurten av serien räknas och det lag man har framför sig, är just Thorengruppen. Umeålaget kommer från två raka förluster mot Kalmarsund och Falun, medan Jönköping kommer stärkta av vinsten i torsdags mot Hagunda.

Vi lyssnade med tränare Emil Stille om hans tankar inför matchen:

Vad tar ni med er från vinsten mot Hagunda senast?

– Vi tar så klart med oss att det var väldigt skönt med tre poäng och en rejäl islossning framåt!

Har självkänslan i laget släppt släppt i och med vinsten?

– Det är klart att vi som grupp mår bra av att vinna, men jag tycker också att vi har stått upp bra som grupp även under perioden med för lite poäng in på kontot. Vi tror på det vi gör och är samtidigt väldigt medvetna om vad som krävs för att få med sig resultat i den här serien.

Vad behöver ni göra för att besegra Thorengruppen?

– Kanske ett tråkigt svar, men noggrannheten blir även denna gång otroligt viktigt. Tappar vi boll på fel ställen är de otroligt vassa på att vända spelet snabbt, som vi fick lära oss den hårda vägen hemmamatchen lagen emellan. Lyckas vi med det och hittar det slitet och energin som vi vet krävs, är jag säker på att det blir en trevlig lunchmatch för oss uppe i norr!

Matchen i Thoren Arena startar kl. 13.00 och sänds dessutom på Sportexpressen Play.