Torsdag
17 Feb 1 match
Fredag
18 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Söndag
20 Feb 1 match
Lördag
26 Feb 2 matcher
Onsdag
02 Mar 1 match
Fredag
04 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 2 matcher
Tisdag
08 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 2 matcher
Lördag
19 Mar 1 match
Hemma
Jönköping
JIK
Borta
Storvreta
STO

Inför match: "Vi är inte ett gäng de bara kan plocka tre pinnar mot"

27 januari 2022 11:30
INFÖR MATCH

En svår nöt att knäcka väntar JIK när man tar sig an Storvreta hemma på torsdag kväll. Senast lagen möttes vann Uppsala-laget med 10-4 i IFU Arena den 24 oktober.


Senast Jönköping spelade var den 15 januari när man gästade Nyhemshallen och rivalen Mullsjö AIS. Den gången var JIK nära att vinna, men fick till sist se sig besegrade med 5-4 i en intensiv tillställning. Nu väntar ännu ett bra lag i form av Storvreta när lagen drabbar samman på torsdag kväll.

Storvreta kommer från tre raka vinster med en målskillnad på +10 (18-8) och man ligger på en fjärde plats i tabellen. Jönköping kommer från tre raka förluster med en målskillnad på -10 (10-20) och man befinner sig på en elfte plats i tabellen.

Vi lyssnade med JIK:s backklippa Oliver Lindén om hans tankar inför mötet med Storvreta:

Ni gjorde en stark match mot Mullsjö senast och nu har det varit några dagars spelledighet. Hur är formen?

– Formen är bra. Tyvärr blev ju matchen mot Hagunda inställd efter en bra träningsvecka, men med det så är laget ännu mer taggade och redo för match.

Senast ni mötte Storvreta blev det tyvärr förlust. Vad ska ni göra annorlunda denna gång?

– Matchen senast mot Storvreta var vi relativt nöjda med trots förlusten och vi visade att vi inte är ett gäng de bara kan plocka 3 pinnar mot. Vi kommer att fortsätta våga pressa i lägen och vara modiga med boll. Det vi ska göra annorlunda är att släppa in färre bollar än dem.

I matcherna har ni släppt in en del snabba mål. Hur ska ni täta till försvaret?

– Det gäller att vara påkopplade och fokuserade från minut ett. Är man inte det så går det som det gjort för oss och då blir det svårt att vinna matcher.

Tills sist, blir det vinst på torsdag?

– Det blir tre poäng in på kontot. Är vi där på plan och gör det vi ska i 60 minuter, så finns det inget annant än tre poäng för JIK.

Matchen startar kl. 18.30 i Idrottshuset och kan även ses på Sportexpressen Play.