JIK

Ofokuserade avslut fällde JIK

30 januari 2022 16:51
EFTER MATCH

Jönköping drabbade på söndagseftermiddagen samman med FC Helsingborg i Helsingborg Arena i en match som slutade 5-1 till skånelaget. "Vi missar för mycket," säger Oscar Rohlin

Att det var två lag som är i behov av poäng som möttes i Helsingborgs Arena märktes tydligt inledningsvis. Det var två taktiskt förberedda lag som sökte komma igenom varandras defensiver och skapa möjligheter. Det var dock JIK som öppnade tillställningen allra bäst och sökte testa Joachim Edling i hemmakassen, men antingen stod spelare i vägen eller så gick bollen utanför. Helsingborg var dock inte helt ofarliga och skapade ett par chanser mot JIK:s målvakt Emil Ödman.

Efter ett längre bollinnehav av Helsingborg kunde skånelaget till slut ta ledningen, då Linus Nordgren klippte till direkt på en passning. Det hände inte mycket mer i den första perioden och 1-0 stod sig.

– Vi borde ta vara på vara på varje chans vi får, säger Joel Nyström

Oscar Rohlin fick en kanonchans att kvittera efter en spelvändning, men tyvärr ville inte bollen in utan tog i utsidan burgaveln i inledningen av den andra perioden. JIK tände till en aning halvvägs in i perioden, men man hade fortfarande svårt att få till direkta avslut. Så långt in i matchen var det mer ett ställningstagande av båda lagen, än det var skönspel. Vilket visar på att inget av dem ville gå bort sig.

Till slut skulle Jönköping få till en kvittering och detta genom Simon Hult efter att han vänt och placerat in bollen bakom Joachim Edling. Passningen från Filip Björk var det heller inget fel på. Strax därefter fick JIK ett mål bortdömt när domaren blåste för klubban över knäna. Lite synd med tanke på att man nu var på gång. I stället skulle Helsingborg ta ledningen med endast 27 sekunder kvar av mellanakten genom Daniel Jonsson på zorro-vis.

– Vi skapar mer denna perioden än vad vi gjorde den första. Säger de att jag ska skjuta mer, så får jag lyssna, säger Simon Hult.

Jönköping var i den tredje perioden tvingade att gå framåt och det gjorde man också, samtidigt som man var tvugna att vara påpassliga hemåt på grund av Helsingborgs snabba omställningar. Emil Jacobsson fick ett friläge, men lyckades inte överlista Edling och bara strax därefter var det Linus Nordgrens tur att missa ett friläge mot storspelande Emil Ödman. Men 3-1 skulle komma då Linus Bergström prickade krysset med ett välriktat avslut. Max Wahlgren utökade sedan till 4-1 efter att han i princip bara kastat in bollen mot mål.

JIK tog ut målvakten och satsade på en man mer för att komma närmare i målprotokollet, men det gick inte riktigt som man ville och Helsingborg utökade till 5-1. Det blev också slutresultatet.

– Det är för dåligt idag och vi missar för mycket. Vi spelar ganska stabilt, men får inte de där lägena, säger Oscar Rohlin efter matchen