Torsdag
17 Feb 1 match
Fredag
18 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Söndag
20 Feb 1 match
Lördag
26 Feb 2 matcher
Onsdag
02 Mar 1 match
Fredag
04 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 2 matcher
Tisdag
08 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 2 matcher
Lördag
19 Mar 1 match
Hemma
Helsingborg
FCH
Borta
Jönköping
JIK

Inför Helsingborg borta:"Det är upp till oss att få fart i matchen"

30 januari 2022 09:49
INFÖR MATCH

Under söndagen tar sig Jönköpings IK an FC Helsingborg på bortaplan. Ett lag man mötte den 31 oktober hemma i Idrottshuset och fick se sig besegrade av med 6-9. "Vi måste sätta defensiven," säger assisterande tränare Fredrik Ekwall inför mötet.


JIK stod för en riktig rysare i mötet med Storvreta och gjorde det mesta rätt i en match med många ansikten. Till slut fick man också med sig en viktig poäng, trots förlust i förlängning. Under söndagen reser man till Helsingborg för att ta sig an tabellnian FC Helsingborg och det är ett lag man ska söka ta revansch på. Vi lyssnade med assisterande tränare Fredrik Ekwall om hans tankar inför matchen.

Ni stod för en stark insats mot Storvreta senast. Vad tar ni med er från den matchen?

– Vi har pratat mycket om att vi måste tävla hela tiden och det gör vi verkligen i de två sista perioderna. Sen tycker jag att vi gör många bra saker med boll och det hoppas jag att vi kan fortsätta med.

Hur är läget i laget?

– Det är bra. Vi har lite småskadade spelare och någon med sjukdomskänningar. Men så är det för alla just nu.

Ni förlorade hemma mot Helsingborg. Vad ska ni göra för att vinna?

– Helsingborg är ett lag med flera duktiga spelare, så det gäller att sätta defensiven och stoppa deras kontringar för att slå dem.

Till sist Fredrik, vad tror du på för matchbild?

– Helsingborg brukar stå lågt och vilja kontra, så jag tror att vi kommer att få äga en del boll och det kommer att vara upp till oss att få fart i matchen.

Mötet FC Helsingborg - Jönköpings IK startar kl. 15.00 i Helsingborg Arena och matchen kan även ses på Sportexpressen Play.