Torsdag
17 Feb 1 match
Fredag
18 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Söndag
20 Feb 1 match
Lördag
26 Feb 2 matcher
Onsdag
02 Mar 1 match
Fredag
04 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 2 matcher
Tisdag
08 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 2 matcher
Lördag
19 Mar 1 match
Hemma
Jönköping
JIK
Borta
Hagunda
HIF

Inför Hagunda hemma: "Vi är sanslöst sugna"

8 februari 2022 11:24
INFÖR MATCH

När Jönköping mötte Hagunda på bortaplan den 10 oktober fick man med sig tre sköna poäng efter en uddamålsseger med 4-3. Nu ställs lagen mot varandra igen i Idrottshuset på torsdag kväll. "Det ska bli kul med match igen," säger tränare Emil Stille.


Det har varit ett kortare uppehåll för JIK Herr med bland annat sjukdom i laget, men på torsdag kväll är det äntligen dags för match igen då Hagunda kommer på besök i Arenan. Ett lag man tidigare besegrat och nu hoppas göra om proceduren. Vi lyssnade med tränare Emil Stille om hans tankar inför matchen.

Hur är läget i laget?

– Läget börjar att ordna upp sig tycker jag. Vi fick in i covid i truppen efter Helsingborg och fick pausa verksamheten förra veckan, men tränade på med i stort sett full trupp igår så samtliga har repat sig bra.

Ni vann bortamötet med Hagunda, men hur är känslan inför detta möte?

– Först och främst ska det bli kul med match igen efter lite uppehåll. Trots resultatraden tycker jag allt känslan är helt ok. Dessutom tycker vi att vi har rätt bra koll på Hagunda överlag.

Vad tror du på för matchbild?

– Hagunda ligger ganska långt i sitt försvarsspel och vill hitta fina lägen för spelvändningar när lägen ges. Det är något de är vassa på, så det gäller att vi är noggranna med boll och spelar med stort tålamod. Känslan är att vi kommer ha väldigt mycket boll överlag, så det gäller att vi gör något bra av det och vågar hitta in på dem.

Hur sugna på en vinst är ni nu?

– Såklart sanslöst sugna på 3 poäng! Jag är väl lite färgad, men tycker verkligen att killarna och vi som lag har förtjänat lite mer utdelning de senaste matcherna. Men, det går inte att tycka synd om sig själv utan det gäller att göra saker ännu bättre, så kommer vi vinna matcher framåt. Det är jag helt övertygad om!

Matchen mot Hagunda startar kl. 18.30 på torsdag kväll och kan ni inte närvara, så sänds den även på SportExpressen Play.