HIF

Tvåsiffrigt när JIK tog efterlängtad vinst

10 februari 2022 20:24
EFTER MATCH

Jönköping drabbade samman med Hagunda under torsdagskvällen hemma i arenan och det var ett spelsuget hemmalag som vann med hela 11-1. "Elva mål gör vi verkligen inte jätteofta," säger målvakt Alexander Gustafsson efter matchen.

JIK fick en bra start på matchen och redan efter ca fyra minuters spel tog man ledningen genom Dennis Svensson. Sett till bollinnehavet i den första perioden, vägde det med stor fördel över till hemmalaget som också utökade ledningen till 2-0 efter kvarten spelad. Hagunda hade dock ett par möjligheter, men antingen gick bollen utanför eller så stod Alexander Gustafsson i vägen i en period som i princip bestod av ett enda långt powerplay för JIK.

– Vi tog verkligen tag i detta eftersom vi visste att det var en viktig match - Alexander Gustafsson

Även i den andra perioden var det Jönköping som ville mest och efter en intensiv inledning ökade man på till 3-0 genom Joel Wadsten, som styrde in en magisk passning av Martin Glimberg. Minuten senare fick JIK också med sig en utvisning och i det efterföljande powerplayet small det igen då Simon Hult var påpasslig framför Hampus Bodin.

Med halva matchen spelad stod det hela 6-0 till JIK. Ett hemmalag som i princip gjorde det mesta rätt så långt. Hagunda försökte komma upp i banan, men antingen bröt hemmalaget högt upp eller så stod man rätt i sina positioner. Hagunda fick möjlighet att reducera då man tilldelades ett straffslag som Alexander Gustafsson magnifikt räddade. Istället skulle vi få se ytterligare ett mål innan den andra akten var över.

– Vi har gjort hemläxan och stängde ned dem - Alexander Gustafsson

Intensiteten höjdes i den tredje perioden och gästerna sökte få till möjligheter, men precis som under matchen fortsatte JIK att spela stabilt i sitt försvarsspel och höll gästerna utanför. Dock skulle Hagunda få till ett reduceringsmål i slutminuterna, men det var till slut JIK som skulle vinna med hela 11-1 inför 346 i publiken och man bärgade hem tre oerhört efterlängtade poäng.