Torsdag
17 Feb 1 match
Fredag
18 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Söndag
20 Feb 1 match
Lördag
26 Feb 2 matcher
Onsdag
02 Mar 1 match
Fredag
04 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 2 matcher
Tisdag
08 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 2 matcher
Lördag
19 Mar 1 match
Hemma
Mullsjö
MUL
Borta
Jönköping
JIK

Inför Mullsjö borta: "Gäller att hantera det på bästa vis"

15 januari 2022 05:00
INFÖR MATCH

Under lördagseftermiddagen drabbar JIK samman med derbykonkurrenten Mullsjö AIS i Nyhemshallen. Ett lag man förlorade hemma mot den 3 oktober med 6-3 när lagen möttes. "Vi är väl förberedda," säger tränare Emil Stille.


Det blev en tät och tuff tillställning inför 824 st i publiken när Jönköping ställdes mot Mullsjö senast lagen möttes och efter 60 spelade minuter stod till sist gästerna som vinnare. När man nu drabbar samman igen är det ett revanschsuget JIK som gästar Nyhemshallen. Vi lyssnade av läget med tränare Emil Stille:

Hur är läget i laget? – Läget i laget går helt klart åt rätt håll. Vi har kunnat träna med mer eller mindre alla spelare tillgängliga på slutet efter mycket bortfall runt jul och nyår.

Ni fick en mardrömsstart senast mot Pixbo. Hur ska ni förhindra att samma sak händer igen? – Det handlar om att vi fortsätter att tro på vårt spel, oss själva och att vi svarar bättre på de dåliga sekvenserna som alltid uppstår i matcher.

Mullsjö vann det senaste mötet i en jämn match. Vad måste ni göra för att besegra dem? – Kollar man på just den matchen, är det faktiskt så enkelt som att Mullsjö är effektivare än vad vi är. Det kommer såklart att bli viktigt även denna gången att vi sätter dit våra lägen.

Vad tror du på för matchbild? – Vi vet att Mullsjö vill komma ut med väldigt mycket fart och försöka driva upp tempot från start. Vilket vi såklart är förberedda på, men det gäller likväl att hantera det på bästa vis.

Till sist Emil, vinner ni? – Ja, det finns inget annat. Det blir tre härliga derbypoäng in på kontot!