Tisdag
16 Nov 1 match
Onsdag
24 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 1 match
Lördag
18 Dec 1 match
Söndag
26 Dec 1 match
Måndag
27 Dec 1 match
Onsdag
29 Dec 1 match
Torsdag
30 Dec 1 match
Söndag
09 Jan 2 matcher
Tisdag
11 Jan 1 match
Onsdag
12 Jan 1 match
Lördag
15 Jan 1 match
Söndag
16 Jan 1 match
Fredag
21 Jan 1 match
Söndag
23 Jan 2 matcher
Måndag
24 Jan 1 match
Torsdag
27 Jan 1 match
Lördag
29 Jan 1 match
Söndag
30 Jan 1 match
Lördag
12 Feb 1 match
Söndag
13 Feb 1 match
Torsdag
17 Feb 1 match
Fredag
18 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Söndag
20 Feb 1 match
Lördag
26 Feb 2 matcher
Hemma
Pixbo
PIX
Borta
Jönköping
JIK

Inför Pixbo borta: "Det är dags för en seger nu"

12 januari 2022 09:00
Inför match

JIK ställs inför en svår uppgift när man tar sig an Pixbo Wallenstam på bortaplan i dag onsdag. Ett lag man besegrade i SSL-premiären och den vinsten vill man upprepa.


JIK förlorade senast hemma mot Linköping i en match där man startade riktigt bra, men inte orkade hålla i hela vägen. Nu väntar ännu en svårspelad match mot Pixbo Wallenstam borta. Ett lag man besegrade med 7-6 i SSL-premiären den 18 september. Vi fick en pratstund med rutinerade backen Martin Glimberg om hans tankar inför matchen.

Hur går tankarna inför matchen? – Det ska bli kul med match igen. Det är många matcher på lite kortare tid nu och samtidigt chans till revansch direkt från helgens match mot Linköping. Så det ska bli roligt.

Ni besegrade Pixbo i SSL-premiären med 7-6. Hur ska ni upprepa den insatsen? – Precis! Vi startade den matchen bra, medan de växlade upp i den tredje perioden. Samtidigt är det lite så det har sett ut den här säsongen, just att vi har haft lite problem att vara bra över 60 minuter. Så det är det viktigaste. Dippar kommer alltid, men vi måste se till att dipparna blir färre och framförallt inte lika djupa.

Ni har just nu haft en liten negativ trend. Vad måste ni göra för att vända på den? – Det är mycket upp till oss själva. Vi vet om vilken kapacitet vi besitter och det har vi visat stundtals under många matcher. Men, det räcker inte på den här nivån att vara bra under vissa delar av matcherna. Vi måste bestämma oss för att gå samman och visa att vi kan vara bra över 60 minuter.

Vad tar ni med er från mötet med Linköping senast? – Bra fråga. Jag tycker ändå att vi är med i matchen första halvan. Linköping har imponerat den första halvan av serien. Sen känns det kanske som att resultatet speglade vår insats, mer än att det var Linköping som var superbra just denna matchen. Sen att gör vi mål i powerplay. Det tycker jag vi kan ta med oss.

Avslutningsvis Martin, Tar ni med er tre poäng hem? – Ja, det både hoppas och tror jag på. Det är dags för en seger nu igen!