Torsdag
17 Feb 1 match
Fredag
18 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Söndag
20 Feb 1 match
Lördag
26 Feb 2 matcher
Onsdag
02 Mar 1 match
Fredag
04 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 2 matcher
Tisdag
08 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 2 matcher
Lördag
19 Mar 1 match
Hemma
Thorengruppen
TTG
Borta
Jönköping
JIK

Dubbla matcher borta väntar JIK under söndagen

5 mars 2022 19:58
INFÖR MATCH

Det väntar dubbla matcher för våra representationslag under söndagen. Först ut är damerna som tar sig an Thorengruppen i Thoren Arena. Samtidigt tar herrarna sig an Växjö i Fortnox Arena.


Svenska Superligan är inne i sitt slutskéde och endast ett fåtal omgångar återstår av 2021/22-års grundserie. För våra representationslag innebär detta ett tufft matchande de sista dagarna.

Först ut under söndagen är JIK Dam som tar sig an Team Thorengruppen i Thoren Arena i Umeå. Ett lag man drabbade samman senast den 24 januari i Arenan i Jönköping. Trots att man gav de svenska mästarna en riktigt bra match, fick man se sig besegrade med 7-2. En match där bland annat Tova Alderhammar gjorde debut i SSL och det med stor bravur. Vi lyssnade med assisterande tränare Andreas Thern inför returmötet.

– Det är absolut en av de tuffare matcherna vi har i år naturligtvis och de har många offensiva spetsspelare. Hemma gör vi en riktigt bra match och hänger med dem länge tack vare vår disciplin i egen zon. Och där kommer nyckeln att vara för oss nu med.

För JIK Herr väntar Växjö i Fortknox Arena i Växjö. Ett lag man drabbade samman med den 27 december hemma i Arenan och föll med 10-5. Hemmalaget befinner sig på en tredje plats i tabellen och har vaknat till, medan Jönköping befinner sig i ingemansland men redan har säkrat kontraktet. Men, räkna inte med en avslagen historia. Smålandsderby och revanschlusta från Jönköpingslaget kan ställa till det för Växjö. Vi pratade med assisterande tränare Fredrik Ekwall inför returmötet.

– De två senaste matcherna har vi kommit ut för dåligt och satt oss själva lite i skiten. Det är något vi pratat om i veckan, då vi förväntar oss ett Växjö som kommer trycka på från första tek. Sen gäller det naturligtvis att sätta dit lägena som vi skapar, 1 mål på senaste är inget vi är nöjda med. Hemmamatchen mot Växjö var spelmässigt ett bottennapp och vi är laddade för att göra en bättre insats på söndag.

Matcherna sänds SportExpressen Play.