Lördag
26 Feb 1 match
Onsdag
02 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match
Lördag
20 Aug 1 match
Fredag
09 Sep 2 matcher
Lördag
10 Sep 1 match
Söndag
11 Sep 2 matcher
Söndag
18 Sep 1 match
Torsdag
22 Sep 1 match
Lördag
24 Sep 1 match
Söndag
25 Sep 1 match
Idag 1 match
Lördag
01 Okt 1 match
Söndag
02 Okt 1 match
Söndag
09 Okt 1 match
Lördag
15 Okt 1 match
Söndag
16 Okt 2 matcher
Söndag
23 Okt 2 matcher
Lördag
05 Nov 1 match
Söndag
20 Nov 2 matcher
Söndag
27 Nov 2 matcher
Lördag
03 Dec 2 matcher
Hemma
Jönköping
JIK
Borta
Nacka
NIBK

Känslosam kväll i Arenan när JIK föll

4 mars 2022 22:39
EFTER MATCH

Det blev ingen rolig kväll för Jönköping när man gästades av Nacka IBK hemma i Arenan. Efter 60 spelade minuter föll man till slut med 6-3. "Det är tråkigt, men de är bra," säger tränare Daniel Stenmarker efter matchen.


Innan fredagens möte mellan JIK och Nacka uppmärksammade Jönköpings IK det som skér i Ukraina. Under den ca åtta minuter långa manifestationen tågade samtliga spelare in till Ukrainas nationalsång och ställde på rad upp sig och blickade mot tv-skärmarna. När bilder på de före detta lagkamraterna tillika Jönköpingsspelarna Alina Zelena och Snizhana Dubyk visades, var det många som inte kunde hålla tillbaka känslorna. En riktigt känslosam och tankefylld stund.

Matchen då?

Mötet mellan JIK och Nacka blev en intensiv tillställning där gästerna tog ledningen efter ca 12 minuters spel, men innan ledningsmålet var det hemmalaget som skapade de flesta möjligheterna. JIK fortsatte att spela ett kompakt försvarsspel och sökte gå på kontring när tillfälle gavs. Dock skulle Nacka utöka till 0-2 innan den första perioden var över.

– Vi blandar och ger idag, men det går inte så fort med bollen som vill, säger tränare Daniel Stenmarker.

Trots att JIK vann skotten i den andra perioden fick man endast med sig ett reduceringsmål och detta genom Julia Adolfsson. Nackas målvakt Stephanie Dalbjer stod för en del fina räddningar och höll hemmalagets målsiffror nere. Även Loella Andersson i hemmakassen spelade återigen riktigt bra, men hade en del otur. Nacka ledde efter den andra perioden med 1-4.

– Loella gör en jättebra match i målet, men när det inte går så fort som vi vill blir vi straffade, säger tränare Daniel Stenmarker.

Gästerna kontrollerade matchen och det syntes även i den tredje akten. Man skapade en del chanser och fick så också med sig ytterligare två mål. Men JIK gav inte upp och fick även med sig två reduceringsmål. I slutminuterna var man ytterst nära ett par gånger om att reducera, men Dalbjer höll bollen utanför. Till slut fick hemmalaget se sig besegrade och föll med 6-3.