JIK

Nelly Flodin tvåmålsskytt i JIK:s vinst

18 februari 2022 19:23
EFTER MATCH

Vilken kväll det blev i K-Rauta Arena då Jönköping tog sin andra vinst denna säsong och besegrade Täby med 4-3 efter en stark insats och bland annat två mål av Nelly Flodin. "Känns otroligt skönt och äntligen släppte det," säger Nelly Flodin.

Viktiga poäng stod på spel i mötet mellan Täby och JIK under fredagskvällen och det syntes inledningsvis. Lite avvaktande spel från båda lagen där man försökte avslutningslägen, men efter ca fem minuters spel skulle hemmalaget ta hand om det mesta av bollinnehavet. Dock hade JIK ett par fina möjligheter, bland annat genom Greta Koponens skott i burgaveln samt Julia Adolfssons skott strax över ribban. Men det var Täby som tog ledningen efter sju minuters spel genom Michaela Sponiarova som fick ordning på en studsboll och drog till.

Gästerna kvitterade 12:19 in i akten genom Nelly Flodin när hon vann bollen och sprang upp i banan och avlossade ett skott mot Lenka Remesova i hemmamålet. För övrigt Nellys första poäng i SSL. Nelly skulle dessutom komma att ge sitt lag ledningen efter 18:36, men glädjen varade inte länge. Bara fem sekunder efter kvitterade Täby genom Ellen Nyman och vi hade 2-2 efter första perioden.

– Det känns bra och vi gör det vi ska. Det vi har pratat om att vi ska göra. Vi håller våra gubbar, sätter de lägen vi får och gör vårt jobb – Nelly Flodin efter första perioden.

JIK inledde den andra perioden riktigt bra och satte press på Täby som tvingades att backa hem stundtals. Vi fick se ett Jönköpingslag som spelade avslappnat och inte alls stressat i de pressade lägena. JIK fick med sig ett straffslag då Greta Koponen puttades omkull i ett friläge och Mira Markström fick möjlighet att ge sitt lag ledningen, men hon tappade kontroll på bollen och sköt en backhand långt över.

Dock skulle ledningen för JIK komma till slut och detta genom ett kanonskott av Greta Koponen efter 17:29. Målet var ett betyg för det fina och kontrollerande spel Jönköpingslaget visat så långt i matchen och då framför allt i mellanakten. Vi hade en 3-2 ledning till JIK efter två perioder.

– Vi utnyttjar våra styrkor och deras svagheter samt vi vågar spela utan press - Emma Thorsson

Loella Andersson i JIK-målet testades inledningsvis i den tredje perioden, men precis som under matchen fortsatte hon att spela riktigt bra och stod för en stark räddning på ett direktskott. Täby försökte komma till avslut, men JIK stod bra i sina positioner och gjorde det svårt för hemmalaget. Halvvägs in i perioden tog hemmalaget över spelmässigt och kom till allt fler avslut och till slut skulle det också ge utdelning. Kvitteringen kom 10:58 genom Anna Péterzén.

JIK var nära efter en spelvändning att återta ledningen, men Greta Koponen sköt rakt på Lenka Remezova. Men med 1:08 kvar av den tredje perioden skulle Emma Thorsson till slut ge JIK ledningen återigen efter att hon varit påpasslig framför mål. Och det blev också det sista som hände i matchen. Därmed var JIK:s långa förlustrad bruten.

– Det är helt fantastiskt. Vi släppte spärrarna och bara körde. Alla är glada för varandra och segern betydde otroligt mycket - Mira Markström efter matchen.