KAR

Svag andra period sänkte JIK

23 januari 2022 15:13
EFTER MATCH

JIK förlorade på tidiga söndagen mötet med Karlstad hemma i arenan och slutresultatet skrevs till 4-9. Glädjande var att forne JIK-spelaren Micaela Lundmark var tillbaka i den röda tröjan. "Sjukt kul och sjukt jobbigt, säger Micaela Lundmark.

Jönköping visade i den första perioden att formen från fredagens möte med Endre fortfarande höll i sig. Man låg tätt inpå sina motståndare, gjorde inte några som helst misstag i försvarsspelet, men framför allt gick man rakt på mål.

Karlstad tog lite turligt ledningen efter en studsboll framför Loella Andersson i hemmakassen, men JIK svarade ganska omgående och både kvitterade och tog ledningen. Dock hade man i slutminuterna otur ännu en gång då gästerna kvitterade bara 1:08 från signal.

– Det går fram och tillbaka, men jag tycker ändå att vi gör det helt ok i spelet. Det är 50/50 i sekvenserna, säger Micaela Lundmark.

Om den första akten var en riktigt stark period av JIK, så var den andra perioden raka motsatsen. Jönköping styrde de första sex minuterna innan Karlstad återigen kunde ta ledningen och efter detta rann det iväg målmässigt. JIK sökte komma upp i banan och få iväg avslut på mål, men bollen ville inte in. JIK bytte i slutet av den andra perioden målvakt och istället för Loella Andersson kom Tova Alderhammar in. Vi hade 2-7 på tavlan efter 40 minuter.

Även den tredje akten startade i ett intensivt tempo från båda lagen, där JIK kändes som det lag som ville mest framåt. Karlstad hade en farlig dubbelchans efter ca sex minuter, men Tova Alderhammar stod för lika många fina räddningar. JIK pressade stundtals Karlstad och framför allt konstellationen Mira Markström och Micaela Lundmark stod för fina kombinationer. Bland annat gjorde Micaela Lundmark 3-8 målet och Emma Thorsson satte sedan 4-8.

– Det hade varit illa om jag hade missat målet. Det var en klockren passning av Mira, säger Micaela Lundmark om sitt mål i comebacken.

Efter reduceringsmålen tog JIK åter över taktpinnen och spelet från den första perioden började att skymta åter. Dock fick Karlstad ett friläge med 48 sekunder och 3-9 var ett faktum. Men trots en ordentlig uppryckning, ville det sig inte riktigt denna eftermiddag.

– Det är tråkigt, men jag tycker att det är mycket som är bra också samtidigt som mycket inte är bra. Vi blir dock sjukt hårt straffade idag pga de få misstagen, säger Tränare Daniel Stenmarker efter matchen.

Redan under måndagskvällen är det åter match då JIK tar emot svenska mästarna Team Thorengruppen kl. 19.00 i Idrottshuset. Har du inte säkrat din biljett, så se till att göra och var med och stötta laget.