Onsdag
03 Jan 1 match
Söndag
07 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 2 matcher
Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 2 matcher
Söndag
28 Jan 1 match
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Torsdag
15 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Idag 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 2 matcher
Hemma
Falun
FAL
Borta
Jönköping
JIK

Inför Falun borta: "Vi är ruggigt revanschsugna"

15 januari 2022 16:33
INFÖR MATCH

På söndagseftermiddagen tar sig JIK an IBF Falun på bortaplan i sin jakt på klättring i tabellen. "Det har alla ingredienser för att bli en jämn och tät match," säger assisterande tränare Fredrik Frendin.


JIK var nära att besegra Falun när lagen möttes den 25 september i Idrottshuset i Jönköping, men man föll till slut på mållinjen med uddamålet 5-4. Dock stod man för en riktigt stark insats där man skakade om gästerna ordentligt och lika gärna kunde ha vunnit.

Inför söndagens möte har JIK fått in nya assisterande tränaren Andreas Thern som ska vara med och stärka upp laget och ledarstaben. Frågan är om han redan har hunnit att påverka spelarna. Vi lyssnade av läget med assisterande tränare Fredrik Frendin inför dagens möte:

Hur är läget i truppen? – Vi nåddes ju tyvärr av de fruktansvärt tråkiga nyheterna om Alicia Zälles korsbandsskada under veckan. Alma Karlsson är fortfarande sjuk. Positivt är att Nelly Flodin åter är tillgänglig för spel.

Det blev en tät match senast ni mötte Falun. Vad tror du på för matchbild nu? – Jag tror på samma matchbild som senast. Det har alla ingredienser för att bli en jämn och tät match. Vi är däremot ruggigt revanschsugna och kommer göra precis allt för att utfallet blir annorlunda jämfört med matchen mot dem senast.

Kommer ni att ändra på från mötet med Pixbo senast? – Vi behöver såklart vara mer noggranna både med, och utan boll. Vi gör för många misstag mot Pixbo och de straffade oss varje gång. Sedan spelar Falun inte riktigt på samma sätt som Pixbo, så matchbilden lär bli annorlunda där vi kommer få längre stunder med boll jämfört med senaste matchen.

Till sist Fredrik, Tar ni med poängen hem? – Hela laget och allt folk runt omkring är inställda på att vända allt negativt som varit till något bra. Vi startar den resan nu på söndag och ska göra allt för att få med oss poäng hem till Jönköping.