JIK

JIK föll tungt mot Falun

16 januari 2022 17:01
EFTER MATCH

Jönköpings IK stod för en bra insats när man mötte IBF Falun på söndagseftermiddagen i Guide Arena. Dock fick man till slut se sig besegrade med 8-2.

Falun inledde matchen allra piggast och pressade tillbaka Jönköping stundtals. Bland annat hade man ett skott i stolpen efter ca tre minuters spel. JIK såg stressade ut och hade svårt att få ordning på försvarsspelet. Falun tog ledningen genom Clara Hellgren när hon styrde in ledningsmålet 04:21 in i akten. Inte den start som JIK ville ha. Hemmalaget hade det mesta av bollinnehavet, men JIK vaknade till och skapade ett par fina möjligheter. Vi hade dock 1-0 efter den första perioden och detta mycket tack vare Loella Andersson i Jönköpingsmålet.

– Vi kom inte ut alls som vi skulle och vi var inte alls med från start, säger Mira Markström

JIK fick en mardrömsstart på den andra perioden då Lisa Svarfvar lyckades pricka in bollen bakom en skymd Loella Andersson efter bara 34 sekunder. Greta Koponen var nära att reducera strax därefter när hon fick en möjlighet som skapade oreda framför Ida Hedén. Falun ökade på till 3-0 efter ett kanonskott av Moa Gustafsson som Loella Andersson inte hann se. Greta Koponen var återigen nära att göra mål när hon klippte till med ett direktskott efter en fin passning, men Ida Hedén hann precis med.

– Vi kommer upp i banan och sätter press ganska bra. Vi sa det i paus att vi måste röra mer på fötterna, säger Mira Markström

Till slut skulle dock reduceringen komma genom Emma Thorsson, efter att Emmy Rommedahl brutit en passning på mitten. Lyckan varade dock kort och minuten senare kunde Patricia Forsell springa igenom JIK-försvaret och sätta 4-1. Men, Mira Markström ville annat och drev upp bollen och spelade en stenhård diagonalpassning till Emma Thorsson som klippte till direkt och gjorde sitt andra mål. JIK spelade upp sig efter detta och man kände att man hade något på gång. Vilket bäddade för en spännande tredje period.

– Vi ska kämpa och visa att det är vår match och vi vet att vi kan vända matcher, säger Mira Markström

Jönköping fick en fin chans redan inledningsvis i den tredje perioden, men man fick inte riktigt träff på bollen och skottet gick utanför. Vad som blev sagt i pausen vet vi inte, men klart är att JIK startade akten bra. Man drev upp bollen, klev in i närkamper och spelade rakare.

Försvarsmässigt tätade man till framför målet och sökte hålla Falun utanför. Loella Andersson stod för matchens räddning när hon fick ut en arm på Clara Hellgrens soloräd. Även Emmy Rommedahl fick ett liknande läge strax därefter, men Hedén gjorde sig stor och räddade. Falun ökade på ledningen till 5-2 efter att Clara Hellgren krutade in bollen strax under Anderssons ribba.

I slutminuterna drabbades JIK av en utvisning och då satte Falun ytterligare ett mål. Dock var Emma Thorsson nära att göra sitt tredje mål när hon kom fri, men i samband med skottet blev hon störd av hemjagande spelare. Till slut skrevs siffrorna till slut till 8-2.

– Tråkigt att det ska rinna på i slutet. Vet inte vad jag ska säga. Hade vi haft mer fart under fötterna så hade det sett annorlunda ut, säger Emma Thorsson