JIK

JIK föll trots stark match

21 januari 2022 21:02
EFTER MATCH

Det blev en tung fredagskväll för JIK när man besökte ICA Maxi Arena för mötet med Endre IF. Trots att man spelade riktigt bra och var nära att kvittera i slutet, föll man ändå till slut med 5-4.

Glädjande var att Kajsa Reingård och Ester Ljungdahl var tillbaka i spel när Jönköping besökte ICA Maxi Arena och Endre IF på Gotland. JIK inledde den första perioden bra och man pressade högt upp i banan samtidigt som man vann man-mot-man kamperna. Endre skulle komma att ta ledningen efter ca. fyra minuters spel då Alma Kilpeläinen tappade bollen på mittplan. Emma Thorsson stod för periodens soloprestation då hon snappade upp bollen på mittplanen och sprang igenom Endres försvar och med ett stenhårt skott i krysset var det kvitterat.

Snabba spelvändningar, intensitet och en hel del chanser för båda lagen fick vi se. Bland annat hade Moa Schönning en lyftning strax över mål och Greta Koponen prickade ett skott i ribban. Men det var Endre som skulle leda efter den första perioden.

– Jag tycker att vi gör en helt ok period och jag tycker att vi har höjt oss, säger Emma Thorsson

JIK inledde den andra perioden riktigt bra och man var aggressiva över hela planen, låg tätt på sina motståndare. Defensivt startade man bra och begick inga direkta misstag. Men vi vet att det går fort i innebandy och efter ett felpass av en JIK-back passade Anna Jakobsson på att pricka in 4-1. Kanske inte helt rättvist med tanke på inledningen av mittakten. JIK kom till en del avslut, men det var trångt framför Endres mål och de skott som gick igenom stod oftast Frida Görtz ivägen för.

JIK kom att reducera kvarten spelad in i perioden genom Elin Rejgård, när hon efter ett fint pass av Alma Kilpeläinen klippte till direkt. Målet kom dessutom som ett svar på det fina spel man haft under några minuter. Endre pressade högt i slutet av perioden, men JIK stod emot bra. Dock åkte man på ett numerärt underläge på grund av för många spelare på plan. Inga fler mål gjordes och vi hade fortfarande 4-2.

– Vi måste göra ännu en höjning till och sätta våra chanser. Endre är ett enormt duktigt lag, så det krävs verkligen att vi sätter chanserna, säger Emma Thorsson

JIK startade den tredje perioden med en spelare mindre och det tog inte mer än 51 sekunder innan det small från Ellen Bäckstedts klubba när hon gjorde sitt andra och Endres femte mål. Spelet böljade sedan fram och tillbaka och det var inget direkt ordnat spel från något av lagen. Dock en fortsatt hög intensitet och en hel del fysiskt spel.

Halvvägs in i perioden fick Kajsa Blom på ett drömskott när prickade in reduceringen till 5-3. Både ett välförtjänt och välbehövligt mål för JIK, då man skapat de flesta möjligheterna så långt denna akt. Emma Thorsson fick ännu en möjlighet när JIK kom i ett två-mot-ett läge och hon gjorde inget misstag. 5-4 var därmed ett faktum. Med 54 sekunder kvar valde tränare Daniel Stenmarker att ta en time out för att söka få till en kvittering och samtidigt tog man ut Loella Andersson och satsade på en spelare mer. Trots flera chanser och en fantastisk tredje akt av JIK, så föll man ändå till slut.

– Jag tycker att vi gör riktigt en bra match idag. Det var synd att vi förlorade, men vi ska vara stolta över oss idag och att vi kämpar på. Det är många matcher och vi ska vara stolta över det vi gör, säger Alma Kilpeläinen efter match.