Torsdag
17 Feb 1 match
Fredag
18 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Söndag
20 Feb 1 match
Lördag
26 Feb 2 matcher
Onsdag
02 Mar 1 match
Fredag
04 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 2 matcher
Tisdag
08 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 2 matcher
Lördag
19 Mar 1 match
Hemma
Pixbo
PIX
Borta
Jönköping
JIK

Inför Pixbo borta: "En av de största utmaningarna"

11 januari 2022 09:00
Inför match

Ännu ett topplag väntar för JIK när man reser till Göteborg för mötet med serietvåan Pixbo Wallenstam idag tisdag.


JIK fick en tuff match mot topplaget Rönnby på söndagen, men man stod för flertalet starka insatser. Bland annat visade man upp en intensitet och aggressivitet som visar positivitet inför kommande matcher. Och redan idag tisdag ställs man mot ytterligare ett topplag i form av Pixbo. Vi lyssnade av läget inför matchen med assisterande tränare Fredrik Frendin.

Ni möter Pixbo borta imorgon tisdag. Hur går tankarna inför matchen?

– Det är ju en av de största utmaningarna vi kan ställas inför i den här ligan på något vis. De har gått obesegrade och är idel landslagsspelare i princip på alla positioner, så det är en fantastiskt rolig utmaning såklart.

Vad ska ni göra annorlunda jämfört med mötet mot Rönnby?

– Framför allt har vi jättemycket att ta med från matchen mot Rönnby. Jag tycker att vi ska fortsätta med vårt frejdiga offensiva spel. Vi ska våga spela rakt på kassen och inte visa någon hänsyn mot vilka vi än möter. Vi ska spela vårt spel helt enkelt och tro på vår ide till 100%. Då kan vi skrälla mot alla lag i den här serien.

Mira Markström hade en stark match med sina tre mål. Hur viktig blir hon mot Pixbo?

– Om hon är med, så blir hon såklart väldigt viktig. Hon har en spets som vi saknar som är helt otrolig för sin ålder.  Framför allt när vi ska spela ett rakt offensivt spel och ta mycket avslut, då bidrar hon med väldigt mycket. 

Hur ser laget ut inför matchen?

– Ja, det får vi se hur vi formaterar det med tanke på de skador vi har nu. Men, klart är att vi får tillbaka Alma Karlsson efter sjukdom. Sen hoppas vi att de skador vi åkte på mot Rönnby inte är för allvarliga och vi får tillbaka dem. 

Som avslutning, tar ni med tre poäng hem?

– Vi ska göra vårt absolut yttersta för det och jag som sagt, tror att vi kan skaka alla lag i den här ligan om vi spelar så som vi vet att vi kan.