JIK

Rafflande i botten - och topplagen vann

6 mars 2021 18:20
SSL Herr

Det drar ihop sig i SSL Herr! Bottenkampen är rafflande där Fagerhult vann mot Höllviken och Sirius föll mot Helsingborg under lördagen. Samtidigt tog topplagen Kalmarsund och Falun vinster mot Jönköping respektive Linköping.

Se highlights från alla matcher på SSL Play!

FC Helsingborg - Sirius Innebandy 8-2 (3-2, 2-0, 3-0)

Mål Helsingborg: Max Wahlgren 3, Jonathan Nilsson 3, Linus Nordgren 2

Mål Sirius: Michael Jansson, Joakim Alvinder

Rubrikerna

– Helsingborg slog tillbaka Sirius med 8-2 på hemmaplan. Sirius reducerade till 2-3 i slutet av den första perioden, men sedan var det Helsingborg för resten av slanten. Skåningarna vann andra och tredje perioden med totalt 5-0.

– Helsingborg sköt åtta mål men hade bara tre målskyttar. Linus Nordgren var poängbäst med totalt fem poäng (två mål, tre assist).

– Helsingborg har vunnit tre av de fyra senaste matcherna. Med en omgång kvar är FCH sjua i tabellen och har tre poängs marginal ner till nian Pixbo (men har sämre målskillnad än konkurrenten). Helsingborg möter Linköping i sista omgången.

– Sirius har bara vunnit två av de elva senaste matcherna, men trots förlusten så var man ändå en vinnare under lördagen eftersom Fagerhult besegrade Höllviken. Det innebär att Sirius är kvar ovanför nedflyttningsstrecket. Uppsala-laget är en respektive tre pinnar före just Höllviken och Fagerhult som bara har en match kvar att spela, medan Sirius har två matcher kvar.

Höllvikens IBF - Fagerhult Habo IB 5-10 (1-3, 0-2, 4-5)

Mål Höllviken: Ted Nivestam 2, Jakob Gullberg 2, Daniel Persson

Mål Fagerhult: Jeff Adolfsson 2, William Snäll 2, Tim Andersson Carlsson, Oscar Liljegrahn, Jesper Bromander, Simon Hedin, John Widlert, Tobias Zälle

Rubrikerna

– Fagerhult vann den dunderviktiga bottenmatchen mot Höllviken med 10-5. Fagerhult hade 5-1 efter två perioder. Höllviken närmade sig i tredje perioden och var så nära som 3-5, 4-6 och 5-7, men kom inte närmare än så.

– Jeff Adolfsson var poängbäst i Fagerhult. 31-åringen svarade för två mål och två assist.

– Fagerhults Tim Andersson Carlsson gjorde mål för sjätte matchen i rad.

– Efter nio (!) raka förluster så fick Fagerhult alltså till ett trendbrott. Nykomlingen är alltjämt sist i tabellen, och har tre poäng upp till Sirius ovanför nedflyttningsstrecket med en enda match kvar att spela (Sirius har två matcher kvar att spela). Eftersom Fagerhult har 21 måls sämre målskillnad än Sirius så blir det tufft att hålla sig kvar, och då har Fagerhult dessutom serieettan Storvreta som motståndare i sista omgången.

– Höllviken har bara en seger på de tretton senaste matcherna. Laget är näst sist i tabellen, en pinne efter Sirius på säker mark. Höllviken har en match kvar att spela, mot Dalen på bortaplan.

FBC Kalmarsund - Jönköpings IK 12-1 (3-0, 3-1, 6-0)

Mål Kalmarsund: William Almlöf 4, Kevin Haglund 2, Kevin Björkström, Tim Nyander, Simon Nilsson, Tobias Lindström, Kim Nilsson, Oliver Samuelsson

Mål Jönköping: Dennis Svensson

Rubrikerna

– Kalmarsund tog en klar seger på hemmaplan mot Jönköping. Det stod 6-1 efter två perioder och sista perioden vann hemmalaget med hela 6-0.

– William Almlöf hade en stor match för Kalmarsund. 20-åringen sköt fyra mål och noterade en assist, och gjorde alltså fem poäng. Noterbart är att Almlöf gjort elva poäng den här säsongen, där tio av poängen kommit i två matcher...

– Kalmarsunds Kim Nilsson gjorde mål för femte matchen i rad.

– Kalmarsund har poäng i fem raka matcher där fyra av kamperna slutat med seger. Laget är tvåa i tabellen, en pinne för Falun och har då dessutom spelat två matcher färre än dalalaget.

– Jönköping åkte på sjunde raka förlusten. JIK är fast i ingenmansland i tabellen i kraft av sin tiondeplats.

IBF Falun - Linköping Innebandy 7-5 (2-1, 2-3, 3-1)

Mål Falun: Omar Aldeeb 2, Emil Ruud 2, Victor Wettergren, Patrik Rokka, Johan Samuelsson

Mål Linköping: Martin Karlsson 2, Simon Palmén 2, Viktor Palm

Rubrikerna

– Falun slog tillbaka Linköping med 7-5 på hemmaplan. Det stod 4-4 efter två perioder. I tredje perioden sköt Falun sedan tre raka mål och det 7-4-övertaget släppte man sedan inte.

– Emil Johansson var poängbäst i Falun med tre assist. 28-åringen gjorde poäng för artonde matchen i rad.

– Malte Lundmark noterade en assist för Falun och har därmed alltjämt gjort poäng i alla matcher den här säsongen. Nu återstår bara en match... kommer 19-åringen vandra igenom säsongen med poäng i ALLA matcher?

– Falun har poäng i fyra raka matcher där tre av matcherna slutat med seger. Dalalaget har säkrat minst en tredjeplats i tabellen.

– Linköping har förlorat tre av de fyra senaste matcherna. Östgötarna har just nu den åttonde och sista slutspelsplatsen och har två poängs marginal ner till nian Pixbo. I sista omgången ställs Linköping mot Helsingborg.