JIK

Andra raka segern efter Nordgren Show

11 oktober 2020 17:31
Herr

Inför två vilt hejande ungdomslag kunde FCH ta sina andra seger på lika många matcher i SSL.

Det blev seger i hemmapremiären med 8-4 efter stor show från Linus Nordgren. Med fem mål och en assist kan matchen enklast summeras med Linus 6 och Jönköping 4. Det var Linus som direkt satte tonen för matchen genom att göra både 1-0 och 2-0 innan matchen var tio minuter gammal. Under den tiden var FCH det klart bättre laget. Men under de sista tio i första perioden började pendeln mer svinga över till Jönköpings sida. Det blev därför också rätt logiskt en reducering för gästerna innan pausvilan. Jönköping började också starkt i andra och fin in en kvittering. Det var sista gången JIK var nära i matchen. Under andra perioden sisat fyra minuter gjorde FCH tre snabba mål. Först genom Fredi Petersson sedan följde Linus Malmström upp premiärsuccén med sitt första hemmamål. Nordgren stängde sedan perioden med sitt hattrick mål. Samme hete Nordgren inledde nästa omgående sista perioden med att göra mål igen. Inte ens power play för gästerna kunde stopp Nordgren denna afton. I Numerärt underläge smällde han in sitt femte mål i matchen. Gästerna fick sedan lite vittring med två snabba mål i mitten av perioden. De plockade sedan målvakten men istället för att komma närmare kunde Max Wahlgren avgöra med att pricka in 8-4 i tomt mål.