FHIB

Vinst i första träningsmatchen

16 augusti 2019 11:10
Träningsmatcher JIK Herr

Tränare Mickael Fredriksson summerar matchen som också är hans första vid rodret av JIK. "Efter en skakig första period med lite för mycket enkla misstag vänder vi på matchen och vinner till sist med 8-5."

Han fortsätter: Alltid speciellt med första matchen för säsongen, dessutom möter vi ett Fagerhult som redan spelat två matcher dessutom mot SSL motstånd. För mycket individuella misstag gör att vi hamnar i ett underläge med 0-3 efter 4 minuter. Vi är ett steg efter i avgörande dueller och inte riktigt lika hungriga som Fagerhult är. Lite bättre i slutet av perioden men 2-5 efter första till Fagerhult.

Vi jobbar mer rätt i andra perioden, vi är mer rejäla och står upp bra i dueller samt att vi värderar bättre med boll. I takt med att de punkterna börjar sitta kopplar vi greppet om perioden och vinner den med 4-0 totalt 6-5 till oss. Starkt att visa moral och vända tillbaka matchen till vår fördel.

Tredje perioden är stabil och en period som vi vinner med 2-0, vi har bra kontroll och med lite mer skärpa i en del lägen hade vi kunnat Producerat något mer mål framåt.

Första matchen är avklarad och naturligtvis finns det saker att jobba med men starkt att vända ett underläge till seger. Fagerhult visar att de kommer vara jobbiga att möta för många lag i allsvenskan och vi önskar dem stort lycka till. Stort tack till alla som var på plats hoppas vi ses imorgon lördag 17/8 när Pixbo Wallenstam kommer på besök. 15:00 börjar matchen i Arenan, entré 40:- ,20:- (7-16 år)