26 januari 2020 08:00
Omgång 18

Elin Rejgård har visat vägen i senaste matcherna, blir det en fortsättning mot Gotläningarna? Välkomna till Arenan kl 13.00

TRÄNAREN HAR ORDET

Vi spelade två matcher förra helgen. På fredagen åkte vi till Malmö för att möta ett stekhett hemmalag som är seriens stora överraskning. Efter två mindre bra perioder låg vi under med 7 - 2. Vi höjde oss i sista perioden och gjorde tre raka mål och var med i matchen igen. Ett par riktigt vassa chanser vaskades fram men det ville sig inte riktigt och Malmö kunde gå ifrån igen under de sista minuterna.

Chans till revansch kom redan i söndags då Rönnby Västerås var på besök i vår hemmaborg. En match mellan två lag som ligger nära varann i tabellen. Det blev en jämn och tät match och det märktes att inget lag ville bjuda på något.

Jag tycker att vi hade kontroll på matchen men med två snabba mål i början av tredje perioden hade bortalaget vänt. Tjejerna hade dock ingen tanke på att släppa några poäng till Gurkstaden och visade både moral och skicklighet när matchen återigen vändes och alla tre poängen stannade i Jönköping. Elin Rejgård smällde in det avgörande målet i numerärt överläge och resultatet skrevs till 4 – 3.

Dagens motståndare, Endre, ligger på sjätte plats i tabellen. Efter en minst sagt trevande inledning har de nu fått upp ångan. 9 raka segrar har laget från Gotland tagit på ett övertygande sätt och de närmar sig toppen. De har ett starkt lag med duktiga spelare och det brukar bli många mål i deras matcher. Det finns många spelare att hålla ögonen på men kolla gärna lite extra på Stina Ander som har JIK som moderklubb.

Idag vill det till att vi vaknat på rätt sida. Det kommer att krävas en toppinsats för att besegra ett formtoppat bortalag. Vi får plocka fram det bästa vi har och då kan vi rubba alla lag i serien. Smartness i anfallszonen och ett tight, uppoffrande, modigt försvarsspel är nycklarna.

Vi saknar fortfarande Frida Bengtsson och Kajsa Reingård som är skadade. Ellen Åhman har lånats ut till Hovslätts IK vilket innebär att många skratt försvinner och det kommer garanterat att bli lite tystare i omklädningsrummet. Vi önskar dig all lycka, Ellen!

Varmt välkomna till en match i världens bästa innebandyliga, SSL Dam!