Torsdag
15 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Onsdag
03 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Hemma
Jönköping
JIK
Borta
Sirius
SIR

Tar med oss de positiva bitarna

2 november 2019 09:08
Omgång 7

Dags för ny omgång i damernas superliga, på andra sidan står Uppsalalaget Sirius kl. 14.00, Välkomna till Arenan i Jönköping!


TRÄNAREN HAR ORDET:

Hedersam förlust,om det nu finns sådana, i lördags mot regerande svenska mästarna Täby med 6 - 8. -Tungt då vi ledde länge och har poäng ända till mindre än 3 minuter återstod. Vi får vara nöjda med prestationen och ta med oss de positiva bitarna.

Trots 8 insläppta mål så hade vi bra kontroll i försvaret. Det håller dock inte att bjuda motståndare av sådan dignitet på kontringar. 3 av de insläppta målen var på kontring, ett olyckligt självmål där bollen ändrar riktning 90 gradersamt två mål i tom kasse när vi tagit ut målvakten. Kan vi rätta till de detaljerna så är jag övertygad om att poängen kommer att trilla in.

Sirius har bytt ut halva laget inför denna säsong. De har bl. a fått in 5 spelare som gått på RIG i Umeå. Väldigt talangfulla spelare med andra ord. Tränarna tippar att Uppsalatjejerna ska ta sig till slutspel. Det brukar vara jämna matcher när lagen möts och förra året var inget undantag.

Matchen i Idrottshuset slutade med hemmaseger med 2–1 och matchen i IFU Arena slutade även den med JIK-seger, 3–0. Jämnt och målsnålt. Får vi se något liknande idag eller kommer båda lagen att släppa på handbromsen?

Efter en bedrövlig inledning av serien tycker jag att vi höjde oss i matchen mot Täby. Vi hittade mer av det JIK som vi vill vara. Beslutsamma, kreativa, fartfyllda och jobbiga att möta. Den insatsen tar vi med oss och rider vidare på inför dagens match. Samtliga formationer fick göra mål och det är viktigt för självförtroendet.

Veckans träningar har återigen var bra och när detta skrivs är samtliga spelare friska och redo för spel. Varmt välkomna till ännu en match i världens bästa innebandyliga, SSL Dam!

Johan Ivarsson