Onsdag
12 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Lördag
07 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 2 matcher
Lördag
21 Mar 1 match
Lördag
15 Aug 2 matcher
Lördag
22 Aug 1 match
Lördag
05 Sep 1 match
Lördag
12 Sep 2 matcher
Lördag
19 Sep 1 match
Hemma
Storvreta
STO
Borta
Falun
FAL

Falun vann toppmötet - och två lag avancerade

25 januari 2020 19:10
SSL Herr

Falun vann toppmötet och rivalmatchen mot Storvreta. Samtidigt så avancerade både Mullsjö och Helsingborg i tabellen, och Visby svarade för en skräll mot Kalmarsund.


Warberg - Helsingborg 4-6 (0-3, 1-1, 3-2)

Mål Warberg: Mattias Kongstad 2, Anton Birgersson, Robin Blåberg

Mål Helsingborg: Linus Nordgren, Oliver Johansson, Gustav Svensson, Fredi Petersson, Andreas Lindholm, Jonathan Nilsson

Rubrikerna

– En match i innebandy är aldrig över förrän slutsignalen ljuder oavsett resultat, och det blev tydligt mellan Warberg och Helsingborg. Skåningarna ledde med 4-0 efter nästan två perioders spel, men Warberg gav inte upp för det. Anton Birgersson reducerade i slutet av mittperioden, och i den tredje perioden fortsatte hallänningarna närma sig och hade rejäl vittring när Mattias Kongstad gjorde 4-5 med två och en halv minut kvar. Det räckte dock inte hela vägen, utan Helsingborg kunde med elva sekunder kvar avgöra fram till 6-4 genom Jonathan Nilsson.

– Formstarka Helsingborg plockade därmed tredje raka segern och skåningarna, som avancerade till sjätteplatsen i tabellen, har skapat ett gap på sex poäng ner till nian Linköping (som dock har en match mindre spelad).

– Warberg är kvar som tolva i tabellen. Laget har en poäng ner till Sirius under nedflyttningsstrecket.

Mullsjö - Sirius 7-6 (2-1, 2-2, 3-3)

Mål Mullsjö: Kim Ganevik 2, Pelle Tarenius, Joel Dagman, Rikard Eriksson, Jan Zaugg, Oskar Malmgren

Mål Sirius: Joakim Alvinder 2, Jakob Drews 2, Chrisian Sandsund 2

Rubrikerna

– Mullsjö ledde med 4-1 efter halva matchen, men Sirius svarade för en fin upphämtning. Lagen följdes sedan åt i den tredje perioden där det stod både 4-4 och 5-5 innan Mullsjö satte in segerrycket. Oskar Malmgren gjorde 6-5 och tvåmålsskytten Kim Ganevik skickade in 7-5, och det gjorde att hemmalaget kunde vinna med 7-6 till slut.

– Pelle Tarenius gjorde mål för Mullsjö och det innebär att han alltjämt gjort poäng i samtliga hemmamatcher (tretton stycken) den här säsongen.

– Mullsjö, som vunnit fem av de sex senaste matcherna, klättrade i och med segern upp till fjärdeplatsen i tabellen.

– Sirius åkte på tredje raka förlusten och Uppsala-laget har bara en seger på de åtta senaste matcherna. Laget är alltjämt under nedflyttningsstrecket, en pinne efter Warberg som finns närmast ovanför på säker mark.

Storvreta - Falun 4-7 (2-3, 1-3, 1-1)

Mål Storvreta: Henrik Stenberg 2, Albin Sjögren, Niklas Winroth

Mål Falun: Malte Lundmark 2, Rasmus Enström 2, Thomas Holmgren, Alexander Hallén, Emil Ruud

Rubrikerna

– Stormöte mellan de två lag som lagt beslag på SM-guldet de tio senaste åren. Storvreta, som vann SM-guld ifjol, ledde med både 1-0 och 2-1 i den första perioden, men Falun vände på tillställningen i mittperioden och ledde med 6-3 efter 40 minuter. Henrik Stenberg reducerade till 4-6 i sista akten, men Storvreta kom inte närmare än så. Istället så sköt Emil Ruud 7-4 för Falun och fastställde därmed slutresultatet.

– Storvreta vann mot Falun i seriepremiären (4-3 efter övertid), sedan har Falun tagit två raka segrar mot rivalen: 6-3 och 7-4.

– I och med segern så befäste Falun serieledningen i SSL. Det skiljer hela elva poäng ner till tvåan Pixbo. Storvreta är trea, ytterligare fyra poäng efter Pixbo. Noterbart är också att Storvreta förlorat tre raka matcher.

– Omar Aldeeb gjorde i-n-t-e gjorde poäng för Falun och det var första matchen den här säsongen där han blev poänglös.

– Storvreta meddelade innan matchen att landslagsbacken Robin Nilsberth skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med klubben.

Visby - Kalmarsund 4-3 OT (1-1, 0-1, 2-1, 1-0)

Mål Visby: Tommy Bolin 2, Jesper Eliasson, Daniel Gonzalez Palm

Mål Kalmarsund: Marcus Johansson, Simon Nilsson, Jesper Lindström

Rubrikerna

– Kalmarsund ledde med både 1-0, 2-1 och 3-2 mot Visby, men lyckades inte knyta ihop säcken. Istället så kvitterade Visby tre gånger om, där Daniel Gonzalez Palm blev stor poängräddare med sitt 3-3-mål 27 sekunder från slutsignalen. På övertid så avgjorde sedan tvåmålsskytten Tommy Bolin till Visbys fördel.

– Visbys Tommy Bolin har nu gjort sex mål på de fyra senaste matcherna.

– I och med poängtappet så halkade Kalmarsund ner från fjärde till femte plats i tabellen. Mullsjö, som vann mot Sirius, smet förbi och är nu en poäng före i sammanställningen.

– Otroligt viktiga poäng för Visby i bottenstriden, givetvis. Nykomlingen är alltjämt sist i tabellen, men minskade gapet upp till tolvan Warberg till fyra poäng.